tisdag, november 24, 2009

Kris för (S) och framgång för borgerligheten?

Kris för (S), så lyder rubriken i Aftonbladet. Visst så backar vi Socialdemokrater i denna mätning och hamnar på föga imponerande 29,7% men att opinionen inte ger oss sina sympatier verkar det dock vara flera som lider av. Jag konstaterar dock att vi Socialdemokrater har mycket att göra för att nå vår målsättning som är 40% av väljarnas röster. Den rödgröna oppositionen är dock som många gånger tidigare större än den Moderata alliansen som åter igen har ett parti utanför riksdagen. Skillnaden mellan blocken i mätningen är 4,6%

Centerpartiet som precis som Socialdemokraterna backar i ytterligare än mätning hamnar på 4,4%. Centerpartiet har tappat fyra av tio väljare sedan valet, de har även drabbats hårt av de senaste veckornas debatt om Vattenfall, säger Carl Melin på Unitedminds. Han tror också att partiet får betala för den höga arbetslösheten bland unga. – I valrörelsen gjorde Centerpartiet en stor affär av ungdomsarbetslösheten. Och med facit i hand kan man konstatera att det är ett av regeringens stora misslyckanden.

Återigen kan vi läsa om SD:s roll som vågmästare vilket jag har svårt att förstå. Enligt denna mätning så är SD inte vågmästare eftersom KD åkt ur riksdagen. SD har sagt att de aldrig skulle rösta för en regering ledd av Mona Sahlin så då undrar jag hur troligt det är med SD som vågmästare över huvudtaget. Vågmästare blir ju ett parti som vid omröstning har de avgörande rösterna, eftersom ingen av de andra parterna har majoritet och därmed kan bestämma vem som ska få den avgörande makten. När uttryckte SD en vilja att rösta för en regering där vi Socialdemokrater ingår undrar jag.

Gammalmedia på detta:

Aftonbladet, Aftonbladet2, SvD

Nymedia på detta:
Peter Andersson, Svensson, Kent P, Karamelltanten, Snällman, Simonsblogg

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Daniel sa...

Opinionsmätningar schmopinionsmätningar. Vettigt och bra skrivet.

Fan vad välklädd du var senast förresten. Första gången i slips sedan 2001?

Anonym sa...

F-n vad skönt det skall bli att slippa Mona Sahlin i Svensk politik!

PeO sa...

MAn nog måste du väl ändå hålla med om att resultatet i denna mätning på ett sätt är ett underkännande av S strategier inför valet? Samma gamla lökiga budskap - höjda skatter - kanske inte längre biter på väljarna? Och att i allt större gran vara beroende av Mp och dom där som tidiagre hette VPK känns väl inte bra för ett parti som alltid varit vant att styra och ställa? Nåja - spännade blir det. Och jag delar din uppfattning om SD - dom blir nog mest ett skämt trots allt. Om dom nu kommer in vilket jag starkt betvivlar.

Krassman sa...

@Peo
Vart har du varit någonstans, har ju inte sett några kommentarar från dig på veckor, käns det som. Kan väl dock kontra med att Socialdemokraterna är fortfarande Socialdemokrater, jobben först och ett långsiktigt ansvar för Sverige bygger man inte med skattesänkningar.

Skattesänkningar på lånade pengar som är den Moderata alliansen lökia budskap i tider då ansvar måste tas över en skenade ungdomsarbetslöshet. Men det kanske biter på väljarna?!

@Anonym
Du har tydligen missat att Mona Sahlin leder Sveriges utan tvekan största politiska parti. Hur tror du att du skall kunna fåå slippa henne och oss Socialdemokrater tror du.

Tokmoderaten sa...

"Sveriges utan tvekan största politiska parti"???

Skillnaden enligt UnitedMinds är ju marginell mellan ditt och mitt parti, eller har jag missuppfattat något? Och varför länkar inte du å Johan till mig? Har ni börjat mobba mig igen?

PeO sa...

Krassman - har faktikt annat för mig ibland ;-). Men oroa dig inte, när du minst anar det kommer det en kommentar!