onsdag, november 25, 2009

Lögnen om Sahlin straffar TV4

Sedan 1997 har MedieAkademin mätt svenska folkets förtroende för samhällsinstitutioner, politiska partier, medier, varumärken/företag och ledare. Generellt backar nästan alla storföretag på rankningen, något som enligt Lennart Weibull, statsvetare vid Göteborgs universitet och en av de ansvariga för undersökningen, är direkt kopplat till finanskrisen.

Bilindustrin får inte helt oväntat en rejäl smäll i undersökningen. De senaste två åren har förtroendet för såväl Volvo som Saab minskat med nästan en tredjedel var. I dessa tider så kan vi konstatera att att Public service överglänser de privata alternativen. TV4:s lägsta notering genom tiderna kan enligt undertecknad härledas till incidenten den 7:e november då TV4 på bästa sändningstid ljög om förtroendet för Mona Sahlin. Undertecknad ringde in till nyhets redaktionen direkt och påtalade felaktigheten, men skadan var redan skedd. Förtroendet för TV4 har rasat med 6%.

Gammelmedia på detta:
SvD, Aftonbladet, SR

Nymedia på detta:
Ensam mamma söker inte, Simonsblogg


Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

...men fortfarande är det ju så att TV4 åtnjuter ett bra mycket högre förtroende bland folket än det parti du vurmar så mycket för, min gode Krassman.

:-D

funderande sa...

Du menar att det var den lögnen som har orsakat raset?

Anonym sa...

Mmm...det stämmer säkert. TV4 har tappat i förtroende för att du lyckats upptäcka tveksamheter i deras rapportering vid nåt enstaka tillfälle. Lite väl narcissistisk kompis.

Krassman sa...

@Anonym
Kom igen nu va, var det inte lite rolig koppling tycker du. Själv är jag jätte nöjd.

@Lillablå
Och fortfarande så ligger du inte på Knuff topp 50 vilket jag gör. Du blandar friskt äpplen och skrumplever min käre kamrat.

@Funderade
Ah, så kanske det kunde varit, om det nu hade varit ett ras för Mona Sahlin. Hennes förtroende ökade ju med 1%.

PeO sa...

Bjäbba om nån "possent" hit eller dit känns faktiskt ganska löjligt. Att det överhuvudtaget finns nåpt förtroende för TV4 är dock förvånande med tanke på deras utbud.

Krassman sa...

@PeO
Right on killen, right on.