onsdag, november 25, 2009

Centerpartiet och ambitioner

Vi Socialdemokrater presenterade här om dagen vår val plan med den tydliga målsättningen och ambitionen att få 40% av rösterna i valet 2010. Ett av de fyra borgerliga skattesänkar partierna, Centerpartiet, skall idag presentera sin strategi inför valet 2010. Men redan nu så har delar av deras ambitioner och målsättningar. Fokus nästa år kommer att ligga på arbetslösheten, särskilt bland de unga och på frågor som handlar om miljö och klimat.


Efter förra valet där Centerpartiet gick framåt och blev landets tredje största parti med nära åtta procent av rösterna sattes målet högt: 16 procent i valet 2010! Tre år senare så har man nyu landat i något som kallas för verkligheten. – Vi är realister och vi måste ha rimliga mål. Vi har ambitionen att öka och att komma upp på 10-procentsnivå. Men målet att fördubblas - det är reviderat. Vi måste ha ett mål som vi orkar lyfta oss till, säger Anders Flanking som är de gröna liberalernas partisekreterare.

Centerpartiets målgrupper ser inte ut ha förändrats nämnvärt från valet 2006. De som skall lyfta partiet till tvåsiffrigt är kärnväljarna på landsbygden samt unga och tjänstemän i de större städerna. Vi får väl se hur väl Centerpartiet lyckas att kombinera en mobiliseringen hos Malmskillnadscentern och den traditionella folkrörelse centern. Kombinationen har ju så här lång fungerat väldigt bra, fyra av tio väljare har lämnat partiet.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, Aftonbladet2

Nymedia på detta:
Röda berget, Piprök, Yttrandefrihet

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

PeO förvånad sa...

Verkar dock som Mona tänker sätta nytt rekord i politisk hästhandel:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6195601.ab

"Kombinationen har ju så här lång fungerat väldigt bra, fyra av tio väljare har lämnat partiet."

Kombinerar vi S och C blir det väl, tja härdsmälta... typ -10%. Go Mona!!