tisdag, november 24, 2009

WOW vilket scoop

27-åriga Erika Johansson har mördats. En 33-årig man är på sannolika skäl anhållen för mordet. I Aftonbladet kan vi nu läsa att Erika hade födelsedagsfest och att de som närvarade på festen var personer som hon spelade World Of Warcraft med. Själva kopplingen till spelet får fullkomligen blåljus jornalisterna på Aftonbladet att tappa fattningen. Jag tycker att skriverierna och spekulationerna från Aftonbladet kring WOW saknar motstycke.

Inte ens X-pressen har ännu lyckats sänka analysförmågan så lågt. Detta kan vi läsa i Aftonbladet: "Nu har det internetbaserade rollspelet hamnat i mordutredningens fokus:
– Hon kände de övriga festdeltagarna genom ”World of warcraft”, säger kammaråklagare Christina Voigt" Samma kommentar från Voight blir i X-pressen ". Vi har förstått att flera av dem som var där hade dataspelet "World of Warcraft" som gemensamt intresse, säger åklagaren i målet, Christina Voigt." Skillnad, eller?

Enligt Aftonbladet så känner Erikas bror, som intervjuvas i tidningen, om polisens teori om kopplingen till datorspelet, men vet inte vilka hon spelade med eller om de hade någon kontakt i verkliga livet. Vad kopplingen till spelet är enligt polisen tycker jag inte riktigt framgår i artikeln, oavsett hur många gånger jag läser den. Det som har hänt Erika är fruktansvärt och det är en tragedi för hennes familj. Det kanske bara är jag men jag skulle ändå uppskatta om man kunde vänta något med kopplingen till spelet Word Of Wordcraft, och kanske hålla lite på insinuerandet och misstänkliggörandet att detta är en handling utfört av en person som triggats av spelet. Men det faktum att det finns hundratusentals som spelar WOW i Sverige är väl orsaken till att Aftonbladet skriver som de gör. Orsaken stavas "klirr" av ljudet i kassan av flera sålda lösnummer.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, X-pressen

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Man slutar aldrig förvånas över hur lågt dessa skithuspapper kan sänka sig.