tisdag, november 03, 2009

Möjligheternas land, till toner av Kent

Börjar med att citera Henrik Schyffert från sitt framträdande under Socialdemokraternas Jobbkongress i Älvsjö. "Jag tycker att det var ganska bra för Socialdemokraterna fått sitta i passagerarsätet en stund, det var nyttigt för er och ni behövde göra lite självrannsakan. Ni behövde öva lite på att vara i opposition, det är inte era starkaste gren, det vet ni själva också, men sen tycker jag också att nu räcker det, nu räcker det". Han har så rätt, så rätt.

Att Jones & Giftet, nu mer Kent, från Eskilstuna haft ett politiskt engagemang är ingen nyhet. När jag först hörde singeln "Töntarna" och såg vad den nya skivan skulle heta, så tändes ett hopp och en önskan, något som jag nu anar kommer att infrias. Enligt det jag kan läsa mig till har Kent har tagit ställning och levererar ett klart och tydligt budskap. Så här skriver Andres Lokko i SvD idag:

"Till Sparreholm och dess vackra stationshus går det inte längre några tåg. Men det är där, i Hyltinge Kyrka, som klockorna ringer in till helgmålsbön. Det är där kyrkokören, som kallar sig Tonalerna, framför den inledande sången på Kents åttonde album. Körsången avslutas med två rader om hur även hundratusen till synes normala människors röster kan ha fel. Tonen är lagd, den politiska ansatsen tagen."

"Men det ger dem också en nödvändig plattform och pondus för att säga vad som behövs sägas. Röd är ett album om vår gemensamma skuld, hur vi sviker våra medmänniskor och överlag ett subtilt politiskt samtidsdokument."

Jag kommer köpa skivan, och jag välkomnar Kent att medverka i valrörelsen 2010. För Kent, precis som jag själv vet att Sverige behöver en ny politik och att det är de Rödgröna som står för politiken som ser orsakerna till klyftorna i landet, och som har politiken som kan göra att Sverige återigen går före, politiken för att se till att Sverige blir möjligheternas land, istället för landet med de missade chanserna och det tappade hoppet.

Gammelmedia på detta:
SvD
, Aftonbladet

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Blahblahblah!

Krassman sa...

@Blådåren
Ha ha ha, lite väl mycket på minus-kontot nu va Antonsson? Ni Moderater bruka ju å andra sidan släppa era egna singlar under valrörelsen. Eddie Oliva kanske har fler heta låtar på lager åt er....ha ha ha.

Anonym sa...

"vår gemensamma skuld, hur vi sviker våra medmänniskor". Det är beklämmande hur negativa och misärorienterade kulturvänstern kan låta med partiordförande Lokko som fanbärare just idag. Undrar vilka kriterier som ska vara uppfyllda för att detta bittra socialistiska pack kan vara stolta över Sverige och sitt land? Det här är ett bra land men vänstern är aldrig nöjd och har aldrig varit, inte ens när dom har den fullkomliga makten. Deras retorik innehåller alltid ord som "kamp", "bekämpa", "ta strid mot" "uppror" etc. Det är alltid en politik i motvind och bitterhet. Aldrig några positiva erkännanden, möjligtvis "ja, det kanske har blivit lite bättre på något område". Det är beklämmande att se hur ni trampar runt i all denna negativa dynga. Undrar ni aldrig vad som skulle hända om ni tog på er dom positiva brillorna istället? Testa, det är upplyftande!

Martin Gustavsson sa...

Att foera en socialistisk och demokratisk politik med miljoepraegel i EU aer stoert omoejligt anser jag.

Vad du aen roestar faar du borgerlig politik efter valet!

Politikeradeln har inte samma intresse som folket laengre. Feta EU-arvoden och korruption lockar nog mer, tror jag.

Enda vaegen aer www.aktivdemokrati.se Det "nya socialdemokraterna", om du vill, daer du kan se till att det blir socialistiskt och demokratiskt om du vill det.

Anonym sa...

F.o.m nu tar Jag mig rätten att (gratis) ladda ner Kents musik, eftersom de propagerar för ett parti som anser sig ha rätten att sno merparten av de pengar jag arbetar ihop!

Det man förlorar på gungorna...

Martin Gustavsson sa...

Laegg pengarna haer! -> www.aktivdemokrati.se saa kan du vara med och roesta om skattenivaaerna. ;-)

Vi kan daa baade slippa oevertaxeras foer dum-projekt av sossar och dessutom slippa borgarnas budgetunderskott efter varje period.