måndag, november 16, 2009

Mauds Vattengate

Som jag tidigare misstänkte så var Maud Olofsson fullt medveten om Vattenfalls planer som smiddes. I fredags påstod näringsminister Maud Olofsson (C) följande ”Man är ansvarig för kärnkraftsolyckor i Tyskland och det är inte acceptabelt. Vi skulle inte ha godkänt ett sådant avtal om vi hade vetat det”. I media kom spekulationerna snabbt igång om Maud Olofsson och departementet var ovetande gällande detta avtal och Vattenfalls planer att sälja ut sitt nät.

Maud styr partiet med fast hand, ner mot 4% spärren

På bästa sändningstid så tvingas Centerpartiet partiledare tillika Sveriges näringsminister, Maud Olofsson (C), med en moloken uppsyn och mängder av stakningar att revidera sin tidigare utsaga. Nu så var det självklart - Det är viktig att vattenfall tar ansvar vid eventuell kärnkraftsolycka, det är alldeles självklart och den ordningen skulle vi behöva ha här i Sverige oxå. Men det är också viktigt att ha tydliga regler hur det här skall ske."

Konsekvenserna som detta skulle få för Vattenfall blev först kända för några veckor sedan menar Olofsson men hon hade redan förstått innebörden av avtalet, sedan ett antal månader tillbaka. Första felet tycker Maud är att Vattenfall köpte in sig i Tysk kärnkraft, ett avtal som tecknades när Maud själv var näringsminister. Hon har själv varit drivande att få svar från Vattenfall kring detta avtal vilket ger bilden av att Maud haft bättre förståelse för frågan än bolagets vd Lars G Josefssons. Alliansfritt påpekar dessutom under vems ledning som Vattenfall senast tagit beslut om att investera i kärnkraft och kolkraft.

I den senaste Sifo mätningen fortsatte Centerpartiets kräftgång. Att byta fot inom Centern till att försöka attrahera storstadsväljare har fallit helt platt. Den gröna profilen och kampen för företagarna och en levande landsbygd har bytts mot kärnkraftskramande, LAS-hetsande och höjda arbetsgivaravgifter för småföretagen. Till detta kan vi nu lägga ett Vattengate, där Maud Olofsson uppenbart dolt sanningen. Stäppvandringen mot 4% och riksdagsspärren forsätter och frågan är hur länge de övriga 43 210 medlemmarna i Centerpartiet kommer att acceptera Mauds vanskötsel av detta en gång i tiden stolta och gröna folkrörelseparti.

Gammelmedia på detta:

Nymedia på detta:

Krassman , In Your Face

Inga kommentarer: