söndag, november 08, 2009

Fråga till 96 Moderata riksdagsledamöter

Tidigare i veckan var det Moderaterna i Eslöv som inför årets budget sökte aktivt stöd av Sverigedemokraterna. Nu så meddelar Moderaterna i Malmö att de inte är helt främmande för ett samarbete med Sverigedemokraterna i Malmö efter nästa års val, allt enligt Sydsvenskan. Orsaken är att flyktingpolitiken skall vara i fokus för Moderaterna i Malmö.

Den tidigare riksdagsledamoten Carl-Axel Roslund (M) har slipat lite på argumentation inför valrörelsen. Om det inte finns bostäder och jobb i någon annan kommun tycker han att regeringen ska ändra sin flyktingpolitik och dra ner på antalet människor som får stanna i Sverige. Han hävdar även att de allra flesta kommer hit av ekonomiska skäl, allt enligt Sydsvenskan. Moderata riksdagsledamoten Staffan Appelros är inte helt främmande för ett samarbete med Sverigedemokraterna i Malmö efter nästa års val.

Appelros har lämnat besked, ni övriga då?

Appelros tycker att partiet har en skyldighet mot väljarna att inte hålla sig för fint för att ta stöd från SD om det finns en chans att få makten över Malmö, något som jag tycker man kunna skönja i fler Moderaters uttalanden. Man är villig att göra sig passivt beroende av SD, eller som i Appelros fall, aktivt beroende. Appelros var nu den första i raden av 97 Moderata riksdagsledamöter som berättade öppet att han kunde tänka sig ett samarbete med SD, för att kunna åtnjuta makten. Jag ställer nu en fråga till de övriga 96 Moderata riksdagsledamöterna som finns. Kan ni tänka er att samarbeta med Sverigedemokraterna?

UPPDATERAT
Upptäckte nu att DN har tagit bort sin ursprungliga artikel gällande detta, samt att länk till den tidigare saknas. Nu är det en artikel där Moderaterna i Malmö mer eller mindre idiotförklarar sin riksdagsledamot Staffan Appelros. Samtliga pingade bloggar från den förra artikeln är borta, så ni får helt enkelt göra om länkningen. Såg dock att Jinge hade en bild från deras tidigare rubrik. Är det bara jag som tycker detta är konstigt?

Gammelmedia på detta:
Sydsvenskan, DN, SvD, Aftonbladet, Aftonbladet2

Nymedia på detta:
Jinge, JJ.n, Scaber Nestor, Robsten, Min luktar oxå fisk, John Johansson, Angie Roger, Amanda Brihed
, Westerholm, Alliansfritt, Alliansfritt2, Robert Noord, Kent Persson, S-buzz, Rödaberget, Mary X, S-buzz2, Peter Andersson

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Fia sa...

Hej. Nej. Inget samarbete.

http://arkelsten.blogspot.com/2009/10/samarbete-eller-samarbete.html

/Sofia

Göran Pettersson sa...

"Kan ni tänka er att samarbeta med Sverigedemokraterna?"

Hej, Nej, Hej!
Göran