måndag, augusti 16, 2010

Vilket tåg väljer du?Valet den 19:e september är ett vägval för vår svenska välfärd och den svenska modellen. Reinfeldt har likt sin föregångare Bo Lundgren valt att gå till val på skattesäkningar i storleksordningen 20 miljarder. Detta i ett land som har bland den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa med 207 000 arbetslösa unga. Byt regering den 19:e september.

Gammelmedia på detta:
SvD / Aftonbladet / DN /

Nymedia på detta:
Magnus i Stockholm / Tänkvärt! Eller inte? /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och Mona Sahlin lovar 10 miljarder i sänkning för de gamla häromdagen. Plus alla de övriga miljarderna hon lovar till diverse grupper. 10? 20? Vem vet? Vi har tappat räkningen på alla miljarder pengar och tusentals jobb S lovat inför valet.

Krassman sa...

@Anonym
Har du svårt att hålla reda på vad vad de rödgröna och Socialdemokraterna har lovat så föreslår jag att du tar reda på det istället för att gissa dig till de satsningar som är full ut finansierade och budgeterade.

Gå in på wwww.rodgron.se så hittar du den gemensamma budgeten med de första satsningen mot pensionärsskatten och sedan på www.socialdemokraterna.se så hittar du våra egna förslag.

En motfråga i sammanhanget som skulle vara intressant är om du kan redogöra för de skattesänkningar som Moderaterna respektive de övriga borgerliga partierna utlovat för pensionärerna i sin respektive utspel, det har nämligen inte ens jag koll på.

Intressant vore även om du kunde redogöra hur många jobb som den borgerliga alliansen, respektive parti utlovat för att fixa jobben och utanförskapet, det som dom gick till val på 2006. Du ger nämligen sken av att ha full koll på detta. Skönt, för det har inte ens våra experter på riksdagen. Tur att vi har dig att fråga, du Anonyma expert.