torsdag, november 05, 2009

Grattis till pokalen

Nog för att jag här om dagen fick saker och ting helt om bakfoten och kammade hem pokalen i tävlingen felräkning genom önsketänkande. Då gällde det Skops senaste mätning och min feltolkning att de rödgröna nu skulle blivit störst i den mätningen. Det var snabbt ordnat genom lite omformuleringar och jag fick nöja mig med att de rödgröna hade ökat i förhållande till den Moderata Arbetslöshetsalliansen. Nu får jag dock se mig själv fråntagen pokalen. Det nya innehavarna av pokalen är nämligen de borgerliga riksdagsledamöterna Hillevi Engström (M), Eva Flyborg (FP), Annika Qarlsson C), Désirée Pethrus Engström (KD) och In Your Face gratulerar till titeln.

Dessa fyra tar hem pokalen genom att lite kvickt höja antalet personer som befann sig i utanförskapet år 2006 med 500 000 personer i en debattartikel i Norran. Artikeln med den skrattretande rubriken, 100 000 jobb försvinner med oppositionens politik, är unik. Den presterar alltså inte bara halsbrytande antaganden utan skyddsnät i form av verklighetsförankring utan lyckas även att höja siffran i utanförskapet för att påvisa att dagens utanförskap skulle var lägre än när den Moderata Arbetslöshetsalliansen vann valet.


Så här skriver de i artikeln
”På grund av den rådande finanskrisen är arbetslösheten hög men trots allt var utanförskapet lägre i september i år jämfört med september 2006.” Tittar man på numera raderade artiklar på moderaternas hemsida från valrörelsen 2006 finner man att utanförskapet var 1.209.000 personer. Enligt riksdagens utredningstjänst (Dnr 2009:1262) var utanförskapet med samma mått mätt 1.287.000 personer i september 2009. Det är alltså så här de borgerliga partierna skall hanterar den skenande arbetslösheten - genom att revidera tidigare siffror som man själv använt på sina hemsidor och hitta på nya.

Nymedia på detta:
Alliansfritt, Haninge- Posten, S-buzz, Westerholm, Stockholmsvänstern
, Jobbävningen

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Spiff sa...

Om jag minns rätt (orkar inte googla nu..) så minskade arbetslösheten efter valet ganska snabbt med ca 200 000 personer, eller ca 20%, vilket de flesta var överens om var imponerande.
Nu mitt i en historisk och världsomspännande kris, den värsta sedan 30-talet, har dessa ökat med ca 600 000 personer, vilket låter minst sagt både troligt och rimligt för ett exportberoende land.

Med sossarna vid makten hade vi alltså haft MINST 200 000 fler arbetslösa idag, förmodligen många fler!

Ett gott betyg åt alliansen anser jag och merparten av Svenska folket, som inte tror på sossarna när det gäller arbeten och företagande...

Varför i hela friden försöker du slå mynt av det här och "trixa" med siffrorna i en slags icke jämförbar fråga?
Lämna sådant åt folk med kunskap istället!

Krassman sa...

@Spiff
Så du menar att det inte är att trixa med siffror när man friserar sina egna påståenden. Du skall ju även komma ihåg att enligt Anders Borg så skulle det ta två år innan man såg effekterna av den förda politiken.

Om du menar att de jobben som skapades efter valet skulle vara den Moderata alliansen förtjänst är du som vanligt ute på djupt vatten.