tisdag, november 17, 2009

Opinionen mot opinionen

– Kan vi stoppa det, så ska vi stoppa det, sade tidigare Carina Larsson (M), ordförande i M-nämnden, på mötet förra tisdagen i Hököpinge. I ett brev på hemsidan talade kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman (M) om att kommunens invånare blivit överkörda. Ljungman, har konsekvent hävdat att han har haft Vellingebornas stöd i sitt notoriska motstånd mot all form av invandring till kommunen.

Om det är valresultatet från 2006, snacket på byn eller möten som det som vi tittare fick bevittna på Agenda här om kvällen vet vi inte. Om det gjorts några lokala opinionsundersökningar kring flyktingmottagandet i kommunen vet jag inte men efter den senaste skandalerna på Skånsk mark så har nu en gjorts, och som av en händelse just i Vellinge.

Resultatet måste komma som en kalldusch för vardagsrasister och trångsynta politiker och Vellingebor, för dom är nämligen i kraftig minoritet. Sex av tio Vellingebor, 63 procent, är nämligen positiva till boendet för flyktingbarn i Hököpinge. Undersökning visar att endast 18 procent vill stoppa det, skriver Sydsvenskan. Opinionen mot opinionen har alltså fått opinionen att ändra sig.

Nu verkar Moderaterna centralt planlagt en straffkommendering för Ljungman som heter duga. På ett krismöte hos Moderaternas länsförbund i söndags kväll så fick nämligen Ljungman Moderaterna i Skånes uppdrag att se till att moderatstyrda kommuner i Skåne ska ta emot ensamkommande flyktingbarn. Ett uppdrag som han säkert kommer att ta på största allvar, eller också inte. Om man ser intervjun med Ljungman från Agenda där han säger att de har agerat efter det som de tycker är rätt och riktigt. När då reportern tar upp det att Vellinge är en av landets rikaste kommuner så svara Ljungman att: - Vi vill gärna behålla det.

Det skall bli intressant hur politiskt korrekt Ljugmans turné i Skåne blir och hur många centralt ditflugna rådgivare från Moderaterna som kommer att svärma kring denna tickande verbala bomb. Moderaterna riskerar att partiets södra extremiteter håller på att orsaka en ny "valstuge skadal" som 2002. Ett problem som man länge och väl känt till, men inte gjort något åt. Vi får väl se om detta kommer att fungera och att det ger någon verklig effekt. Att det kommer finnas ett par hundra "Janne Josefsson" under valrörelsen i Skåne och vända på stenar och kommunalråd är jag helt övertygad om.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, Sydsvenskan, Aftonbladet1, Aftonbladet2, Xpressen

Nymedia på detta:
Peter Andersson, Röda Malmö, JJ.n, Valtersson, Queer as in fuck of, Alliansfritt
, Muslimska friskolan

Krassman, In Your Face Fet

4 kommentarer:

Real truth... sa...

Vi är väldigt många, även socialdemokrater, som inser att det här inte alls handlar om några egentliga "barn", eller absoluta sanningar.

En något mer nedtonad debatt, med inslag av realism och konsekvensanalyser vore väldigt klädsamt även från din sida!

ganglere sa...

Stå på er Vellinge.
Ta inte emot några "nya svenskar". Mångkulturen måste stoppas.

Krassman sa...

@Real truth
Du får gärna börja med att beskriva realismen och visa på några konsekvensanalyser av frågan med transitboendet i Vellinge.

Sedan kan du få beskriva vad som gör att detta inte handlar om ensamkommande flyktingbarn och vad som är sant och inte.

Efter det kan du bemöda dig med att påpeka vart jag hänvisat felaktigt till att detta skulle handla om barn, inte skrivit sanningar, saknat realism och vart jag har haft behov av konsekvensanalyser för att påvisa att det jag skriver är sant, okej med dig eller?

Lars-Erick Forsgren sa...

Kan bara instämma med dig Krassman!
Måste vara pinsamt för m-kommunalrådet med denna opinionsundersökning! Och så skönt det känns!

Ynkligt med dessa vandringssägner som påstår att barnen inte är barn. Var finns belägg för detta! Att MIV klassar 15-åringar som 20-åringar är inget bevis, utan ännu ett tecken på MIVs inkompetens.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/11/tva-plus.html