fredag, februari 05, 2010

Att vara partiet lagom

Centerpartiets inleder sina kommundagar i Göteborg med flaggan på halv stång, nära hala partiets stöd har försvunnit sedan valrörelsen 2006. Centerpartiet har sina kärnfrågor att luta sig tillbaka på för att vända opinionen, problemet är att Centerpartiet är vad dom heter, dom är lagom.

Centerpartiet har fyra prioriterade politiska områden. Jobb och förtagande, miljö, öppenhet och välfärd. Känns lika unikt som att tacos till fredagsmyset. Jag slås ibland av ambitionerna och visionerna som partiet lagom utstrålar. I intervjun med Maud Olofsson i DN så försöker partiet lagom att hitta lite spets, utan att för den delen sticka ut. Lösningen på ungdomsarbetslösheten är enligt partiet lagom att sänka lönerna och avskaffa LAS. Partiet lagom tänker höja koldioxidskatten, men hur mycket vet man inte. Men det är mindre än oppositionen vill höja poängterar partiet lagom. Partiet lagom har i dagsläget så där lagom mycket röster.

Centerpartiet har tagit medvetna kliv år höger på den politiska skalan. Bondförnuftet är ersatt med latteliberalism. Långsiktighetens av att stå i mitten när det blåser på kanterna har ersatts med Hawaii-politik där den traditionella Centerpartisten känner sig främmande. Att partiet lagom nu måste göra något är uppenbart och vi får väl se vilka utspel som är att vänta från partiet lagom nu när de träffas i Göteborg. Visst kan det vara så att lagom är bäst, och att lagom är svenskt. Men jag tror knappast att någon vill känna sig lagom, så lagom som Centerpartiet vill vara.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet

Nymedia på detta:
Röda Berget , Röda Malmö , Magnus Andersson , Mats Engström ,

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Diana sa...

Centerpartiet är det enda parti som väljer att satsa på ungdomar. Läs Magnus Andersson inlägg

http://magnusandersson.blogspot.com/2010/02/skapa-jobb-till-unga-hall.html