måndag, februari 01, 2010

Trång i den borgerliga kupén

Ser att Peter Andersson snappat upp en rykande färsk "poll of polls" på Sveriges Radios hemsida. Svensk väljaropinion är ett nytt väljarindex sammanställt av Novus Opinion för Ekot. Resultaten från Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Synovate vägs samman. Sedan valet 2006 så har den borgerliga alliansen inte varit större än den rödgröna oppositionen i någon samanvägd mätning och skillnaden mellan blocken är nu 7,9 procent.

De rödgröna har enligt mätningen en svagt uppåtgående kurva och den borgerliga alliansen har drabbats av en "flatline" och ligger still två månader efter varandra. Vilken fråga och vilket parti inom borgerligheten som kommer skapa momentum får vi se. Det råder ett begränsat politiskt benutrymme i den borgerliga kupén och just nu så har Kristdemokraterna och Centerpartiet det jävligt trångt. Intrycket av gårdagens debatt jag fått så här långt är dessutom att Hägglund och Olofsson sitt skav och har svårt att röra sig.  

Trist är att Vänsterpartiet gör ett kraftigt dyk ned mot fyraprocentsspärren. Dock kan man se att Vänsterpartiets linje har en vana av att göra kraftiga svängar till skillnad från Kristdemokraterna och Centerpartiets som är mer utdragna och långvariga. Vi noterar alltså att den sammanvägda opinionen visar att det är den rödgröna oppositionen som allt jämt leder över den borgerliga alliansen.     


Nymedia på detta:
Peter Andersson

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: