tisdag, februari 23, 2010

Ideologin bakom fasaden

Alliansfritt Sverige har genomfört ett antal recensioner av diverse borgerliga företrädares alster. Vem minns inte det bejublade nysläppet av Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldts bok "Det sovande folket". Idag så är det dags igen för ett efterlängtat nysläpp. Missa inte Anders Utbult på recension av boken  Bidragskulturen – filosofin bakom socialbidraget av Helena Rivière (m) som vittnar om en skrämmande syn på samhället från en beslutsfattare i Sveriges riksdag. 


"För att understryka detta ägnar hon lejonparten av boken mot att ondgöra sig över specifika individer eller specifika fall. En trebarnsfamilj i Katrineholm har fått pengar för kunna göra något kulturellt med sina barn i skolåldern. ”Själv tar jag ingenting för att ’läsa böcker och tidningar’ eller för att ’lyssna på musik’” understryker Rivière på sidan 20.", skriver Anders Utbult i sin recension.

Nymedia på detta:
S-buzz , HBT-Sossen

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Själv menar jag nog att det är att nedvärdera ordet ideologi att kalla Helena Rivíèras unkna attityd för det.

Skrämmande människosyn, visst.

F.ö. vad är en gammal moderat i jämförelse med en ny? De "gamla" är väl Bohmans neoliberaler, de riktigt gamla var konservativa, ibland socialkonservativa. Dagens moderata parti är ett misch-masch av detta plus en massa annat. Inkl en stor dos rena klättrare utan ideologi. Som det var inom s när s satt vid makten.