lördag, februari 13, 2010

Fuskförslag?

Sitter på konferens med alla valledare från Socialdemokraterna i Stockholms län. Dagen snackis på träffen är helt klart den Moderata riksdagskandidaten Mats Rudins valfusk under deras provval. Detta ställer naturligtvis till det moraliskt och även praktiskt för Moderaterna. Har man en statsminister som anklagar oppositionen för att lägga "fuskförslag" och inte ha någon trovärdighet inför höstens val så öppnar ju en sådan här historia för att  en del komiska kopplingar och retoriska fläskläppar kommer att utdelas under valrörelsen.

Det finns naturligtvis ett par allvarlig konsekvenser av denna historia. Det ger det politikerförakt som kan finnas fler argument och exempel, och det är något som drabbar alla partier. Dessutom så skapar det en del frågetecken när det gäller partiernas interna arbetet och jag är personligen övertygad om att detta kommer att drabba Moderaterna negativt. Kalla andra för fuskare och att de inte har trovärdighet när man sedan leverera just detta i de egna leden kan aldrig ge positiva effekter. Om Moderaternas förslag till riksdagslista i huvudstaden ett fuskförslag helt och hållet vet vi inte men trovärdig är den ju knappast. 

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet , Expressen

Nymedia på detta:
Gotiska klubben , Ledarbloggen , Röda Malmö , No size fits all , Mina Moderata karameller , Maria Abrahamsson

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Krassman glömmer bekvämt fiffelpartiet självt. Förutom att påminna honom om sådana uppenbara... hur ska vi säga, snedsteg som Mona Sahlins kontokortsaffärer, parkeringsböter, körförbud osv kan han kanske dra sig andra händelser till minnes.

SSU:s medlemsregister. Monica Rydin i Surahammar. Ombudsröstningen från äldreboenden.

Krassman kanske skulle tagga ned lite, helt enkelt.