måndag, februari 15, 2010

Den Moderata inkvisitionen är igång

I morse så på börjades den Moderata inkvisitionen gällande fusk vid de interna provvalen som genomförts. Påven bakom utredningen är chefsombudsmannen Sverker Eriksson som skall bilda en grupp som skall vara klara med granskningen på torsdag. Jag förstår att man önskar göra processen kort så att man kan fortsätta att presentera sina lösning för ungdomsarbetslösheten, välfärdens utmaningar och de ökade klyftorna i samhället.

Enligt uppgifter till gammelmedia så har denna "valkartell" funnits sedan 2006 inom Moderaterna och ger tyvär en trist bild av det som jag tycker har varit ett bra sak inom Moderaterna, deras provval. Att ge medlemmarna möjlighet att yttra sig över kandidaterna tycker jag har varit ett bra inslag för att främja den interna demokratin. Inom Socialdemokraterna så används provval på vissa ställen men det primärval som Socialdemokraterna i Sundbyberg nyligen genomfört måste tveklöst ses som de bästa som genomförst hittils.

Spekulationerna om fusket sprider sig och det misstänks nu ha förekommit i bland annat Södertälje och Haninge. Fedrik Reinfeldt är ju naturligtvis bitter över en sådan här trist fråga skall behöva ta hans tid och engagemang när han är ute och skapar aktiv arbetsmarknadspolitik och försöker hitta nya besparingar för att finansiera ytterliga skattesäkningar. – Det är nomineringstider i politiska partier. 25 års erfarenhet har lärt mig att det är tider av rykten och påståenden som ibland, har det visat sig, kan stämma. Då ska saker rättas till.

Med tanke på att även Reinfeldt verkar känna till hur den "interna slipstenen" dras så bör man ju draigt lite erfarenheter från tidigare år, och för den delen från andra partier. Men det verkar man inte gjort. Den interna demokratin inom partierna är ingen lätt fråga men den blir dock inte bättre av att man blundar för att saker och låtsas som att det regnar, vilket i alla fall vissa vittnesmål berättar inom Moderaterna.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD , Aftonbladet , Expressen , DN2 , SvD2

Nymedia på detta:
Tibergs blogg , Ett hjärta rött , Röda Berget , Johan Westerholm , Ulf Bjereld , Alliansfritt Sverige

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

Ernst&Young kommer att utreda om vad som hänt i moderaterna. Tror att det är bra att vi håller igen lite på hur vi uttrycker oss. Inkvisition tycker jag är ett väl starkt uttryck.

Krassman sa...

@Mary
Tack för informationen Mary. Jag tycker dock att ordet inkvisition det är mycket passande.

Inkvisition kommer ju som du vet från det latinska ordet Iniquas undersökning. Förr syftade det till romersk-katolsk domstol eller myndighet med uppgift att bedöma och bekämpa irrläror. Då var inte samhället sekulariserat kanske jag bör tillägga.

Det interna arbetet inom ett parti kan mycket ses som en sammanslutning som har sina egna regler och principer. Uttalade regler och även kulturer och seder. Eventuell bestraffning avgörs av den egna organisationen så jag tycker att ordet är mycket passande och kommer även att använda det i fortsättning.

Peter sa...

Inkvistionen - hihi
/Peter - Röda Berget

Sune (R.S) Avslöjaren sa...

Oj-Oj-Oj - Snart är det PÅSK...
...som inleds mycket passande, skär-torsdagen den 1 april.
- Oj-Oj-Oj - således skämtdax, för högerns muppar att beställa Rut och wan den kwast, att avdragsgillt fara till Blåkulla,för att muppa o moppa, samt 4-stämmigt sjunga: "Ovan där randas (m)morgonen...
http://www.youtube.com/watch?v=TK8dldiCrQo

- Precis som "renhårige reinsfeldt", hör ni hemma på en annan planet, och ni glömmer vääl intee ta med er, - er MAUDerata piga...

-PS! Ev. Returresa skall enligt UD:s C.B. solidariskt betalas av Höger-Tornets Försä(m)ringskassa, - som genom den medeltida o legaliserade inkvisitionen, ruinerat hundratusentals Sjuka o Handikappade... - på minst 32 miljarder...