tisdag, februari 16, 2010

Moderata inkvisitionen 2.0

Snart är det torsdag och då skall Moderaternas interna utredning kring myglandet vara klar. Redan första dagen så kan vi konstatera att inkvisitionen har fått en ny laguppställning och att den givit effekter. Nu plockas Riksdagsledamoten Mats G Nilsson som kom in i riksdagen 2006 bort från uppdraget att leda arbetet med listorna till kommunalvalet i Stockholms stad. Detta eftersom han pekas ut som en av dem som ingått i ett nätverk som värvat gratismedlemmar.

Sverker Eriksson, som skulle leda inkvisitionen, fick lämna uppdraget efter knappt en dags arbete. Beslutet togs av Stockholmsmoderaternas ordförande Sten Nordin och utredningen skall nu genomföras av en firma som kvalitetssäkrar finansiell information och erbjuder tjänster inom revision, skatterådgivning, transaktionsrådgivning, riskrådgivning och redovisning. Jag hoppas verkligen inte att inkvisitionen resulterar i att det är detta företag som i fortsättningen skall hantera transaktionsrådgivningen när det gäller Moderaternas provval. 

Göran Eriksson skriver kloka tankar idag i SvD kring detta som nu sker inom Moderaterna i Stockholm och även ett par andra händelser inom olika partier som skapar en del frågetecken. Dessutom så rapporteras det om fuskande inom Piratpartiet som knappast bäddar för någon framgång i riksdagsvalet. Om nu Moderaternas utredning blir klar tills på torsdag får vi se. Jag kan se en risk med den snåla tidsramen som man givit utredningen. Den har beskrivits som forcerad och att den skall genomföras på rekordtid, vilket jag har all förståelse för att Moderaterna vill. Men skapar det verkligen förtroende för resultatet, även om den är genomförd av externa revisorer. Det finns bara ett sätt att göra detta på för Moderaterna, och det är det ordentliga sättet. Vi får väl se vad torsdagen kommer att ge oss kring detta. 


Gammelmedia på detta:
DN , SvD , Aftonbladet , Expressen , SvD2 , DN2


Nymedia på detta:
Svensson , Alltid rött alltid rätt , Jonas Morian , Röda Malmö , Peter Andersson


Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: