måndag, februari 15, 2010

Inspiration till maktskifte

Oavsett hur många opinionsmätningar som pekar på trender, skillnader och var som är statistiskt säkerställt och inte så kommer valet att bli jämt, men den rödgröna oppositionen kommer att vinna. Valet kommer inte avgöras av kvasimätningar som handlar om vem man vill äta middag med eller vem som är populärast av partiledarna. Valet kommer att avgöras på frågorna som berör människors vardag. Valet kommer att avgöras på de frågorna som avgör vilket samhälle vi vill leva i.

Idag så skriver Alexandra Einerstam just om detta på bloggen HBT-sossen. Ett tips till alla er som vill göra en insats för en rödgrön valseger är att spara Alexandras inlägg, det kommer fungera som bra inspiration för er när ni möter väljarna. Inlägget visar tydligt att politiken bärs och styrs av värderingar och att Sveriges framtid avgöras av dessa värderingar. Den borgerliga politiken, den kalla handens politik, skapar inte möjligheternas land, möjligheternas Stockholm eller ett möjligheternas Vellinge. Det kommer bara en röd grön politik att göra.   

Nymedia på detta:
HBT-sossen , S-buzz , Johan Westerholm , Peter Högberg

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

PeO sa...

Intressant. När "kvasimätningarna" går emot S blir dom plötsligt ointressanta och inget att bry sig om. När som pekar mot ökat S väljande då jäklar är det plötsligt dagens sanning. Liiite inkonsekvent där Krassman!

Du har helt rätt i att valet kommer att avgöras på det som berör vardagen. OCh för de allra flesta är det saker som t.ex valfrihet (skola, dagis, vård etc), få pengar över efter att ha jobbat (dvs skatten skall inte ta det mesta!), inte tvingas försörja utflyttningskommuner i Norrland om jag själv bor i den del av Sverige som driver landet.

Undrar vilka möjligheter det skapas om S lagvägen förbjuder t.ex hushållssnära tjänster och bemanningföretagens tillväxt. Om man vill hindra drifiga entreprenörer från att skapa jobb för att i stället gå tillbaka till det förra årtusendets AMS kolosser som bara kostar pengar utan att ge resultat.

Men värst av allt - ge en kommunist som Lars Ohly verklig makt genom kohandel på klassiskt S maner. Undara hur många väljare som vill ha en Stalindigggare i regeringen?

Krassman sa...

@PeO
Nja, nu vat det väl inte riktigt så jag menade. Jag menade att mätningar som handlar om vem som man vill äta middag med och vem som är populärast är kavismätningar. De är ju mätningar som inte berör vardagen. Det var så jag menade.

Ditt utval om frågor som berör vardagen verkar dock stämma dåligt med vad väljarna tycker är viktiga frågor. Skatten ligger i botten, sjobben ligger i toppen. Där i mellen ligger vården och omsorgen, skolan och sedan klimat och miljöfrågorna.

Förbjuda tillväxt kan man nog inte göra, men att kräva att företag skall kunkurrera på lika villkor är dock något som jag gärna ser. Hushållsnära tjänster kommer inte förbjudas men däremot måste man göra något annat av det där. Det är inte bra som det är utformat idag.

När det gäller AMS kolosser så kan du ju ta och läsa lite vad den borgerliga regeringens flaggskepp som nystarstjobb och instegsjobb givit. De som skulle ersätta AMS kolosserna och inte kosta pengar men ge resultat. Ha ha ha, fasko är ordet.

Försök du med att skrämma presumtiva rödgröna väljare med kommunstkoretet du. Det är precis som att jag skulle använda mig av Kd för att man inte skall rösat på alliansen. Nej du PeO, bättre kan du säkert, men du orkar väl inte.

PeO sa...

Om vi säger såhär. Jag kan leva med att S styr skutan Falukorv men jag är jävligt rädd för att en kommunist som nyligen hyllade Stalin och annat patrask skall tillåtas befinna sig i styrhytten. PÅ samma sätt som om nån lågpannad neanderthalare från SD fanns där. Eller nån piratpartist.

PeO med skrivlåda flåt sa...

Kolla förresten in kommnetarerna till HBT sossens blogginlägg. Bl.a pekar flera på rena lögner - IPRED är bara ett exempel. S har ju klart deklareat at detta kommer att infrlas fullt ut. "Plakatpolitik" skriver nån annan och det är ju inte helt fel. En massa varmluft kan man även säga men som "tonic for the troops" är det ju inte helt fel. Ett annat engelskt uttryck jag tänker på är "preaching for the already converted". Nåja, jämt och spännade blir det. För en gång sskulel kanske man skall hålla sig vaken hela kvällen i september!