tisdag, februari 16, 2010

Nu är det välfärdens tur!

Antalet anställda på hela arbetsmarknaden uppgick under fjärde kvartalet 2009 till 4 015 200. Det är en minskning med 2,3 procent jämfört med motsvarande period året före, enligt SCB. Vad som är extra allvarligt är minskningen inom den offentliga sektorn. Antalet anställda i den offentliga sektorn minskade med hela 2,5 procent. - Nu är det välfärdens tur sa Fredrik Reinfeldt på den moderata partistämman i oktober 2007, nu ser vi vilken effekt den politiken haft.

Skall Sverige klara välfärden så måste vi klarar jobben. Den borgerliga regeringen har valt att sänka skatterna före en aktiv arbetsmarknadspolitik vilket inte givit den effekt som borgerligheten hade räknat med. Istället för att prova fler vägar till jobb som bättre villkor för våra små och medelstora företag, branschprogram, utbildningsinsatser och aktiva insatser för våra arbetslösa ungdomar. Områden som den borgerliga regeringen helt verkar ha glömt.

- Regeringen har inte klarat att hålla uppe sysselsättningen i kommuner och landsting. Välfärden får stryka på foten när regeringens skattesänkningar för lånade pengar går före säger Sven-Erik Österberg (S) i ett pressmeddelande. Enligt SCB skedde den största minskningen inom kommunal sektor, där minskningen uppgick till 3,6 procent. I landstingen var minskningen 1,6 procent.

Gammelmedia på detta:
DN , SR ,

Nymedia på jobben
Viktor Tullgren  , Johan Westerholm  , S-buzz , Alliansfritt Sverige

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: