måndag, februari 01, 2010

Missade debatten, men inte politiken

Igår var det partiledardebatt på Agenda. Själv var jag för en gångs skulle ute i verkligheten istället, men det blev en hel del politik ändå. Undertecknad, Fredrik Antonsson (aka Tokmoderaten) och två vänner till honom var nämligen fullt upptagna med att peppa oss inför dagens konsert med Depeche Mode på Globen. Jag och Antonsson hade en form av tyst överenskommelse att inte prata för mycket politik, vi ville ju inte förstöra kvällen. En överenskommelse som självklart inte kunde hållas.


Never let me down 

Antonssons två vänner var dock inte sena att tala om ämnet själva. Vi pratade om skolan, arbetslösheten, Island, ungdomsarbetslösheten och media. Som ett exempel på det sistnämnda kan vi ta rapporteringen om Moderaten som åkt fast för grovt barnpornografibrott. Det finns äckliga människor som är sjuka pedofiler. Men det kan omöjligt vara för deras yrke eller för politiken dom företräder, eller för den delen röstar på. Dom är svin, inte Moderater, politiker, pensionärer, poliser, Socialdemokrater, Miljöpartister, eller småbarnsföräldrar. Dom är bara svin, och det var vi alla eniga om. Övriga ämnen såg vi dock inte helt lika på. 

Dessa ämnen varvades friskt under kvällen med andra frågor som bästa Depeche låten, barn och iPhone applikationer. Jag tror att den typen av debatter som den vi hade igår ger bra mycket mer än den som pågick för fullt på Agenda. Nog för att undertecknad och Antonsson är två nördar i sammanhanget men att få lyssnar till andras erfarenheter och synpunkter på politiken i stort och smått gör att man växer. Senare idag så skall jag gotta ner mig i politiken ordentligt och titta på debatten på SvT play. Återkommer med all säkerhet med synpunkter och kommentarer, vilket säkert min trätobroder och antagonist Antonsson även gör. 

Gammelmedia som på detta:
Aftonbladet , SvD, DN , DN2 , SvD2 , Aftonbladet2

Nymedia på detta:
Johanna Graf , Peter Andersson , Johan Westerholm , Karin Bergh , HBT-Sosse , Mina Moderata karameller , Kent Persson , S-buzz , Ulf Bjereld 

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

PeO sa...

Vad Depeche nåt att ha då? Hade aldrig satt dig i syntarfacket? Snarare gammal raggar rock typ Boppers eller nåt. Norrtälje är ju känt för alla sina raggare! hehe..

Krassman sa...

@PeO
Nja...de får 3,5 på femgradig skala. Segt i början, för mycket elgitarr, dåligt med sång från Dave i refrängerna men bättre klös mot slutet.

Jag är allätare när det gäller musik. Konserten innan var det In Flames som gällde. Just nu lyssnar jag på White Lies blandat med Melissa Horn på datorn. Bästa låten just nu är Lorentz & M Sakarias med lever min dröm. Schizofren så det räcker....