söndag, januari 31, 2010

(C) behöver mer av Federley och mindre av Olofsson och Carlgren

Nu har Centerpartiet i Stockholm tagit sin riksdagslista vilket bjuder på en del intressanta funderingar. Centerpartiet forsätter men sin strategi att istället för att vurma för landsbygden nu slår ner sina pålar i huvudstaden där en större röstpopulation befinner sig. Dragplåstret för denna röstmaximering som skall lyfta Centerpartiet i Stockholm är naturligtvis Maud Olofsson.

Centerpartiet i Västerbotten riskerar att bli av  med sitt riksdagsmandat och därför så har man nu beslutat sig för att partiledaren måste garanteras en plats i riksdagen. Centerpartiet toppar laget och gör det i Huvudstaden. Maud Olofsson på plats nummer ett har med all säkerhet större chans att öka sina 4 773 personröster i Stockholm än i Västerbotten. Tvåa på listan blev miljöminister Andreas Carlgren som efter omröstning petat ner Fredrick Federley. När dom stor elefanterna dansar får andra sköta dekoren. Federley har helt enkelt fått flytta på sig till förmån för statsrådens placeringar.

I valet 2006 så fick Centerpartiet två mandat i Stockholm, att det blir fler i valet 2010 tvivlar jag på. Men viss effekt kan ju den planerade röstmaximeringen ge. Jag hoppas att Federley gör en lika bra kampanj som han gjorde 2006 och ger statsråden en match om rösterna i Stockholm. Jag delar sällan, för att nästan säga aldrig, Federleys syn och tankar inom politiken, men jag tycker att han är en duktig och driftig. Skall Centerpartiet vara en kraft att räkna med i framtiden behöver dom mer av Federley och mindre av Olofsson och Carlgren. Ett stort grattis till Per Ankersjö som nu toppar Centerpartiets lista till Stockholms kommun.          

Gammelmedia på detta:
DN


Nymedia på detta:
Peter Högberg , Per Ankersjö , PLC , Makthavare , Röda Berget , MårtenssonTörnqvist tänker och tycker

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: