lördag, januari 30, 2010

Får vi se ytterligare svek från (C)

– Nej, inte ens under en pistolmynning. Jag kan aldrig säga ja till detta, säger den Centerpartistiska  riksdagsledamoten Solveig Ternström. Detta betyder att den borgerliga renässansen av kärnkraften är hotad. Anledningen är att tre av riksdagens Centerpartister är emot förslaget att dagens kärnkraftsreaktorer ska få ersättas med nya.

1973 var Centerpartiet det första parti i världen som i ett nationellt parlament tog ställning mot kärnkraften. Man krävde stopp för utbyggnaden av kärnkraften och att inga fler kärnkraftverk skulle laddas. Inför valet 2006 lämnade Centerpartiet den hållningen till förmån för att kärnkraften skall finnas så länge det är ekonomiskt och tekniskt möjligt. Detta sena uppvaknande gör det mer eller mindre naturligt att partiet fortfarande är splittrat i frågan. Det Centerpartistiska kärnkraftsmotståndet i riksdagen har nu kokat ner till 10 procent av ledamöterna som nu riskerar att fälla den borgerliga överenskommelsen, om detta nu är trovärdigt.

Jag minns nämligen det tidigare så hårdnackade motståndet från Fredrick Federley och Annie Johansson när det gäller FRA-lagen.Vi får väl se om detta obstruerade från dessa riksdagsledamöter är en del av en mediestrategi eller om det är ledamöternas personvalskampanjer som ligger bakom agerandet. Vi kommer väl få se dessa ledamöter utkvittade från voteringen så problemet löst. Oavsett det så står ännu borgerligheten  splittrade i frågan om kärnkraftens framtid. Folkpartiet vill bygga fler reaktorer än de som finns idag vilket Centerpartiet är emot, än så länge.    

Gammelmedia på detta:
SvD , SR , SvD2

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Federley sa...

Det finns en rad skillnader. Solveig har inte deklarerat detta på gruppen så som man bör göra o så som Annie o jag gjorde.

Hon söker inte nå framåt viket vi gjorde o där vi fick 2 stora sjok med förändringar. Hennes chans till förändringar är över. Hon ses knappt på riksdagen längre.

Krassman sa...

@Federley
Hörde att det fanns en del bitterhet i hennes röst på radion så din beskrivning stämmer säkert.

Visst finns det skillnader i detta och FRA men den vi får väl se om utspelet ger några effekter eller bara är prat.