fredag, januari 08, 2010

Fler tips till regeringen

Idag så levererar Expressen en ledare där man manar den borgerliga regeringen att så här sista året på mandatperioden att nu sätta fart. Så här försvarar tidningen den borgerliga regeringens passivitet i arbetslöshetsfrågan: "Nu är det tyvärr inte bara att trycka på en knapp för att arbetstillfällena ska återvända, vilket man lätt skulle kunna tro när man hör oppositionens kritik av regeringen".

Expressens konstaterar att den borgerliga regeringen byggt bra strukturer för att 90-talskrisens effekter inte upprepas. Jag kan bara undra vilken verklighet det är Expressens ledare försöker att beskriva. Är det Moderaternas berättelse som skall publiceras på ledarplats eller är det så att man ser ut över Sverige och beskriver den vardag och verklighet som råder?

Det är inte den globala krisen som gjort att riksdagen fattat beslut om att höja egenfinansieringen av a-kassan och sänka ersättningsnivåerna. Det är inte krisen som tagit bort det statliga stödet för komvux och det är inte krisen som gjort att skatterna sänks på lånade pengar i Sverige. Det är inte krisen som gjort att det som kallas för "jobbgarantin" för unga erbjuder tre månader av passivitet det första den gör och det är inte krisen som gjort att 60% av alla arbetsmarknadsutbildningar har skrotats. Allt detta är nämligen den borgerliga regeringens beslut, för att hitta finansiering till sina skattesänkningar. Skattesänkningar som syftade till att skapa fler jobb. 

Finansminister Anders Borg har i riksdagens talarstol sagt att Socialdemokraternas politik skulle leda till högre siffror i sysselsättningen. Detta genom ökade utbildningsinsatser och en jobbgaranti för unga som från dag ett erbjuder aktiva insatser för de arbetslösa. Men den borgerliga regeringen fortsätter att framhålla att det viktigaste för att skapa jobb är mer av samma politik, mer sänkta skatter. Inte konstigt att Expressen manar regeringen till att sätta fart. Frågan är bara vad det är Expressen förväntar sig att regeringen skall göra, eftersom de inte skriver det. Även Sanna Rayman i SvD höjer ett varningens finger mot den borgerliga regeringen inför valrörelsen som kan var värt att läsa. 

Gammelmedia på detta:
Expressen , SvD , Aftonbladet Nymedia på detta:
Röda BergetWesterholm  ,  Peter Andersson 

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: