måndag, januari 25, 2010

(C) har halverat sitt förtroende för jobben

32 procent, känner störst förtroende för Socialdemokraterna när det gäller jobben och arbetslösheten. 23 procent känner störst förtroende för Moderaterna. Hela 34 procent kan inte ange något parti., allt enligt Westender återkommande undersökning som görs på uppdrag av Sifo. När frågan ställdes i oktober 2009 kände 35 procent av väljarna störst förtroende för Socialdemokraterna och 28 procent för Moderaterna. Socialdemokraternas övertag var bara en procentenhet i juli 2009 och har under de tre senaste månaderna ökat från sju till nio procentenheter, trot att båda partierna backar något i mätningen.

Vi kan konstatera att Ceterpartiet som har jobben som sin hjärtefråga nu har halverat sitt förtroende för frågan under det sensta kvartalet. I dagsläget ger bara 1 procent av de tillfrågade i undersökningen Centerpartiet högst förtroende när det gäller jobben och arbetslösheten. Att Centerpartiet har en tuff vår att vänta har opinionsundersökningarna visat med all tydlighet men nu är goda råd dyra för Maud Olofsson. Hur skall Centerpartiet visa att man har något att ge i sin hjärtefråga,  jobben. Är det genom att tala om Arbetsförmedlingens driftsform och att den bör privatiseras? Jag tvivlar på att det är framgångsfråga men för mig får de gärna försöka med sina utspel om jobben. De har ju hela 1 procent att förlora.

Gammelmedia på detta:
DN , SvD , Aftonbladet


Nymedia på detta:
Peter Högberg , Peter Andersson ,  S-buzz , Martin Moberg , Fredrik Petersson , Ulrika Falk , Annarkia , Alltid rött alltid rätt , Röda Berget , Viktor Tullgren , I hell-mans värld , Ola Möller

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: