tisdag, januari 19, 2010

Ofinansierat var ordet

Ha ha, det måste vara första gången jag börjar en bloggning med ett skratt, men jag kan helt enkelt inte låta bli. Orsaken till detta är Fredrik Reinfeldt, ni vet han statsminister, som uttalar sig om den rödgröna oppositionens förslag till ny sjukförsäkring. Reinfeldt kallar förslaget för en fusköverenskommelse och att den är ofinansierad med 3,3 miljarder kronor. Enligt Reinfeldt väljer de rödgröna en "bidragslinje" som skulle leda till ökad arbetslöshet. Det verkar precis som att han inte läst förslaget innan han kastar sig in i debatten.

Ylva Johansson (S) tillbakavisar Reinfeldts snömos: - Tvärtom, vår politik syftar till att folk ska komma tillbaka i arbete, det är därför vi satsar på rehabilitering. Kul att Reinfeldt svänger sig med uttryck som ofinansierat när han själv just genomfört en skattesänkning för de som arbetar på 10 miljarder genom att låna pengar till staten. Enligt riksgälden så kommer statens underskott för 2009 att landa på 179 miljarder kronor. Jag kan ju även påminna om att den förra regeringen med Göran Persson i spetsen lämnade ett överskott efter sig på 93 miljarder, det största överskottet någonsin i statens resultaträkning.Slå det du Reinfeldt!

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Lasse sa...

Å så kan man sticka in de 17 miljarder man skröt om att satsa på socialförsäkringssystemet härom sistens. Var de pengarna kommer ifrån kan vi räkna ut genom att föreställa oss hur mycket man tjänar in genom att konfiskera sjukersättningen för de uppåt 100 000 människor man hoppas på och siktar mot att utförsäkra.
Är det inte lustigt med siffror, hur olika man kan använda dem

Emelie sa...

Ja, blir man förvånad över uttalanden utan bakgrund? :-) Snacka om att verkligen försöka skjuta ned de rödgröna. Är han 5 år? Haha.