fredag, januari 01, 2010

Vad tänker Hägglund , Olofsson och Åkesson idag?

Skev här om dagen om 2009 års sista opinionsmätning, men får helt enkelt revidera mig. Idag presenterade Skops sin opinionsmätning för december och den pekar på samma resultat som andra mätningar. Miljöpartiet ökar med 1,3 procentenheter till 10,9 procent. Maud Olofsson och Centerpartiet är mätningens solklart största förlorare efter att ha backat med 2,1 procentenheter till 4,7 procent. Minskningen är dessutom statistiskt säkerställd.  liksom Kristdemokraternas minskning på 1,6 procentenheter, vilket innebär att partiet återigen hamnar under riksdagsspärren med sina 3,4 procent.

Vi kan alltså inleda 2010 med att konstatera att om det hade varit val idag istället för den 19:e september i år så hade vi äntligen fått en rödgrön regering som skulle bilda egen majoritet. SD har legat högt i tidigare mätningar och för första gången ser vi nu ett SD som ligger under riksdagsspärren med ett resultat på 3,2 procent. Jag hoppas att ointresset för SD, Kristdemokraterna och Centerpartiet håller i sig och att intresset för Miljöpartiet och vänsterpartiet håller i sig. Vi Socialdemokrater backar i den här mätningen med 1,7 procentenheter vilket inte känns så prima. Moderaterna ökar med 0.9 procentenheter men det verkar som ingen av dessa två noteringar är statistiskt säkerställda. Nåja, det är vad jag vet 260 dagar kvar till valet och mycket kan ju hända.

Gammelmedia på detta:
DNSvD , Aftonbladet , Xpressen


Nymedia på detta:
Röda Berget , Johan WesterholmGP , Stefan Nilsson 

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Karin Berg sa...

Gud, vad det känns bra idag =)

Anonym sa...

MP går förmodligen fram på grund av deras syn på integritet och småföretagande. De väljare som tycker dessa frågor är viktiga vilka är en hel del är riktigt besvikna på alliansen.

Gissningsvis är det därför som C backar (många småföretagare röstade nog C och hoppades en del på dem). Angående integriteten så plockar MP från moderater.

Tror det börjar gå upp för en hel del hur otrevligt livet är när man känner sig mer och mer övervakad samt har lagar som i princip ingen klarar av och följa helt och hållet.

Elker sa...

Och tur är det väl att saker kan hända! ;)