tisdag, januari 19, 2010

Problemskapande kontra problemlösning

Det som bland oss "politiker nördar" kallas för superveckan inleder valåret. Den rödgröna oppositionen har vind i seglen och skillnaden i opinionen mellan blocken har ökat senaste tiden. Oppositionen har övertaget, och den borgerliga alliansen har problem, på fler sätt. Fredrik Reinfeldt som nu skall komma tillbaka och rädda de övriga vilt fäktande statsråden likt Rickard Lejonhjärta i Ivanhoe börjar med att i Sälen gnälla på media.

Fredrik Reinfeldt är missnöjd med hur medierna rapporterat om regeringens förändringar i försvaret.Han tycker nämligen att journalisterna fokuserar på alla problem, men när problemen är lösta tystnar rapporteringen.Wow alltså, brukar inte media uppmärksammas problem för att de skall lösas, för att sedan gå vidare till nästa? Jag har ju inte samma skolning av media som Fredrik Reinfeldt har men jag trodde faktiskt att detta var välkänt.

Istället för att slåss mot väderkvarnar som Reinfeldt så fokuserar den rödgröna oppositionen på att lösa problem. Idag presenterar oppositionen sin överenskommelse kring sjukförsäkringen. Det första steget blir att avskaffa stupstocken i sjukförsäkringen efter 550 dagar. Sjukförsäkringen ska omfatta fler än i dag, taket höjas till tio basbelopp och ersättningen ska vara 80 procent under hela perioden. Man poängterar även att denna nya sjukförsäkring inte är att se som en tillbakagång till det gamla systemet som fanns innan det borgerliga infördes. Så här skriver de i DN:

"Vi vill inte gå tillbaka till den situation vi hade under förra mandatperioden då alltför många lämnades utan aktiva insatser och stöd för att komma tillbaka i arbete. Vi har därför utvecklat och omprövat vår politik för att få fler sjuka människor tillbaka i arbete och till en fungerande livssituation."

Gammelmedia på detta:
SvD, DN , Aftonbladet , Expressen


Nymedia på detta:
Johan Westerholm, Johan Sjölander , Peter Andersson , Röda Berget , Innerstadens S-förening , Peter Andersson2 , Johan Westerholm2


Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Reinfeldt är en liten fjolla.PUNKT SLUT.

Pelle

Second Opinion sa...

Second Opinion har pratat med Socialdemokraternas försvarspolitiska talesman, Anders Karlsson som tycker att statsministerns kritik är obefogad.

Du kan läsa artikeln här
http://www.second-opinion.se/so/view/982