torsdag, januari 21, 2010

288 av 290 är väl inte så illa, eller?

Idag presenterade Lärarnas riksförbund sin ranking över vilken kommun som har den bästa grundskolan. De kriterier som Lärarnas riksförbund använder i sin mätning är: kostnad per elev/år, gymnasiebehörighet, resultat nationella prov, lärartäthet, lärarbehörighet samt uppnådda mål (minst Godkänd i alla ämnen). Att baseras på statistik från Skolverket och SCB. Norrtälje kommun hamnar på plats 288 av 290 kommuner.
Det är viktigt att poängtera att den här rankingen inte har något att göra med Lärarförbundets ranking "Sveriges bästa skolkommun".

Den rankingen har fler parametarar och berör även gymnasieskolan. Det är väl därför min hemkommun 2009 stoltserade med att hamna på en smickrande 289:e plats av totalt 290 kommuner. Notera då att de borgerliga satningarna på skolan i Norrtälje kommun hade givit effekt. Vi hade klivit upp från 290:e till 289:e plats. Jag är övertygad om att pedagoger, elever, fackliga organisationer och förvaltning skulle kunna lyfta skolan i Norrtälje kommun, om den fick möjligheterna. Det som ständigt gör att kommunen hamnar i botten på är den borgerliga ledningen och deras sätt att behandla skolan.    
Gammelmedia på detta:
NT , SVT  , Skolvärlden

Gammemedia på detta:
Farmor Gun ,

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Spiff sa...

Ni bär tydligen på en j-a skit-gen däruppe i norr som gör er mindre lämpade för studier och intelligenta slutledningar;)

Krassman sa...

@Spiff
Ha ha ha, den var bra. Nu fick du mig att skratta på riktigt, tror faktiskt det var första gången. Det kanske är vattnet eller så är det väl den där genen du skriver om.
Verkar dock som att de borgerliga politikerna i kommunen dricker samma vatten eller bär på genen de med ;)