onsdag, januari 27, 2010

Osmakligt av Axen, smakfullt av Palm

Kritiken har inte varit nådig sedan Gunnar Axen (M), ordförande för riksdagens socialförsäkringsutskott, och Helena Rivière (M) publicerade sitt borgerliga lågvattenmärke i Aftonbladet. Ett lågvattenmärke som bestod av ett raljerade och spekulerade kring en enskild medborgares sjukdomstillstånd. Detta för att hon i en artikel riktat kritik mot den borgerliga sjukförsäkringen. Läsarna blev arga, bloggarna blev arga, och Veronica Palm (S) blev jätte arg.


Bra rutet Veronica Palm, någon ordning får det ändå vara

Idag så ger hon sin syn på nivån som den borgerliga duon levererat när det gäller angreppen mot deras egen sjukförsäkring. "Det är någonting helt nytt och ett fullkomligt oacceptabelt övertramp när ordföranden för riksdagens socialförsäkringsutskott på debattplats i Aftonbladet har åsikter om en enskild medborgares sjukdomstillstånd. Än mer upprörande blir det att Gunnar Axén som representant för makten tar till detta grepp som svar på kritik mot regeringens politik", skriver Palm.

Vi misstänker att valrörelsen kommer att bli en smutsig historia. Mosa Mona-kampanjer, personangrepp och lögner. Axen och Rivière från Moderaterna kanske kommer att bli kända som personerna som införde en ny typ av smuts i våra valrörelser. Detta genom att angripa enskilda personer som är kritiska till den förda politiken och vittnar om sina egna erfarenheter. Man kan ju bara undra vem som är deras pressekreterare och hur den tänkte.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet , Aftonbladet2 , Aftonbladet3


Nymedia på detta:
Karins Värld , S-buzz , Ett hjärta rött , Kent Persson , Annika Högberg , Veronica Palm


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det har ju kommit ut att den här "individen" är socialdemokrat. oj vad opartisk hennes kritik är. Smutsen du talar om är era fuskinsändare. De är lika äkta som SSUs medlemssiffror.

Kent K. sa...

Re: Anonym

"fuskinsändare"
Du har anammat Reinfeldts favoritord "fusk" ser jag!
Brist på fantasi eller?

OrdningoReda sa...

Nej du, där håller jag inte alls med dig. Jag har ingen som helst lust att låta mina skattepengar gå till en person som är ”sjuk” av något obestämbart som hon/han påstår sig inte kunna jobba av!!! Det är precis alla som gör som hon som undergräver hela vår välfärd och vårt skyddssystem på bekostnad av de människor som VERKLIGEN är sjuka och behöver stöd och ekonomisk hjälp. Har själv en handikappad dotter och blir så trött på alla nedskärningar som måste göras för dessa grupper bl.a. eftersom sjukförsäkringskostnaden går i taket p.g.a. sådan personer som den ”stackars” utförsäkrade kvinnan i artikeln. Jag blir mest häpen av att någon över huvud taget kan tycka synd om henne när hon så uppenbart endast verkar vara allmänt bekväm och inte vilja jobba och därför påstår sig vara ”sjuk”…

Paul sa...

Oavsett vad man tycker i sakfrågan så är det ju riktigt dåligt att gå in på enskilda fall. Kritiken som riktats mot just detta är synnerligen befogad.