lördag, januari 02, 2010

Trigger Happy

Jaha, det här fick ju en oväntad utveckling, NOT. Har nu följt rubrikerna över nätet och nyheterna på radio om vargjakten som påbörjades i landet Falukorv idag. Att intresset för att få fälla en av dessa blodtörstande rovdjur som hotar tamboskapen och befolkningen i vårt avlånga land har varit stort har vi alla förstått.

Är det då konstigt att det blir som det blir när över två brigader (12 000 man) med vargjägare ger sig ut i busken med bössan. Ser nu att Naturskyddsföreningen har beslutat sig för att anmäla svenska staten till EU-kommissionen med anledning av lördagens vargjakt. Hoppas att detta betyder att man ändrar beslutet om att tillåta detta trams, eller i alla fall ändrar ur jakten nu skall gå till.

Gammelmedia på detta:
DN , SvD ,   Aftonbladet   , XpressenNymedia på detta:
Peter AnderssonFeldermaniaKulturbloggen , Alliansfritt , Johanna , Voniks , Inga Magnusson (om en dags jakt i Värmland) , Bronsonbloggen

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Staffan S sa...

2 brigader inställda på att nedkämpa 27 vargar. Vad är kostnaden för denna insats! Säkert hade den bekostat många viltkador under 2010. Sverige har råd med fler än 210 vargar!

PeO sa...

Det är så snat dom det är sagt männikan är det värsta rovdjuret av alla. Och dessa grönklädda "jägare" eller som dom sjäva kallar sig, "viltvårdare", dara ut i skogem fär stt skydda sin egenpåtagna rätt att fortsätta jaga utan konnkurrens från vargarna. Patetiskt!

PeO sa...

Och på detta vis förs debatten av dessa lågpannade "jägare".

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6373732.ab