torsdag, januari 07, 2010

Schlingmann, Centern och Kristdemokraterna

Den 31/12 förra året presenterade Fredrik Reinfeldt sina tre viktigaste frågor inför valet 2010. Idag gör Per Schlingmann det i Aftonbladet. Tog mig lite tid att titta om de är överens om vad som är viktigast inför valrörelsen, frågan blir egentligen vem det är som står för Moderaternas framtid. Reinfeldt förordar följande och avslutar sin artikel i SvD med de bevingade orden "Med detta erbjudande möter vi väljarna i valet 2010":

* Jobben
* Ansvaret för ekonomin
* Välfärden
* Efter krisen

Schlingmann förordar följande punkter med ledmotivet "Utmaningen ligger främst i att kunna ge de bästa svaren på de frågor som påverkar vår vardag och vad vi oroas över vid frukostbordet. Låt 2010 bli ett framtidsår!" :

* Frihet/trygghet
* Klimat/Miljö
* Jobben
* Jämställdhet
* Välfärden

Visst så tangerar dom varandra, men det är inte riktigt samma prioriteringar dessa två skribenter har som utgångsläge. Ett exempel är att Schlingmann tar upp klimat/miljö frågan. Vilket inte Reinfeldt ens nämner i sin artikel. Detta trots hans tillsyns hårda och frenetiska arbete inför och under klimatmötet i Köpenhamn. Att den borgerliga regeringen inte vill tala om den gångna mandatperioden är påtagligt i Schlingmanns alster.

Borta är utanförskapet och kritiken mot systemen. Dock nämner båda kärnan av den Moderata politiken, skattesänkningarna. Vi vet att alla att ordet "alliansen" inte kommer att fungera valet 2010 utan nu behövs ju något nytt. Solklart är att det är Schlingmann som står för de tankarna, vi får väl se om den solen lyser igenom och hur detta spiller över på de mindre borgerliga partierna. Är det Schlingmanns visioner som kommer att styra Moderaternas valrörelse får Centerpartiet och Kristdemokraterna ännu svårare att klara valet åt borgerligheten. 

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet , SvD


Nymedia på detta:
Peter HögbergMitt i steget , Kent Persson  

Krassman, In Your Face