torsdag, januari 07, 2010

Partimegafonen ljuder

Idag så väljer P J Anders Linder att återigen ta upp det faktum att jobbskatteavdraget är okänt av många. Sist han hade en ledare med det innehållet var den 15/12-2009. Ser att det finns en överhängande risk att vi får se detta ämne i Linders ledare framöver, tills den borgerliga valrörelsen personifieras av Bo Lundgren som tar kommandot helt, och bara tala skattesänkningar. Först då är väl PJ Anders Linder nöjd. Han eftersöker nu att borgerliga bloggare skall länka till Harald Klomps webbplats, vilket jag ser att en del redan har gjort.

Själv så väljer jag att länka till två andra artiklar i SvD. Den första handlar om att tusentals nu står utan ersättning efter att de utförsäkrats från den borgerliga sjukförsäkringen. Den andra artikeln är från augusti 2007. I den så berättar Cristina Husmark Pehrsson att de nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar skall bidra till att betala regeringens skattesänkningar. Redan i den uppgörelse de borgerliga partierna gjorde i Bankeryd före valet 2006 pekades sjukförsäkringen ut som finansieringskälla för skattereformen. En koppling som jag tycker är viktig att lyfta fram. Något som dock PJ Anders Linder inte skriver så mycket om i sina ledare. 

Skattesänkningarna har ytterligare en baksida, förutom att det drabbar vår gemensamma välfärd. Det sista steget som nu påbörjats görs nämligen på lånade pengar. För den borgerliga regeringen är det viktigare att sänka skatten för det som har jobb, en att ta ett långsiktigt ansvar för Sveriges ekonomi. Det är därför vi Socialdemokrater inte ställer oss bakom detta sista steg i skattesänkarfesten som den borgerliga regeringen bjuder på, bjuder på genom lånade pengar.   


Gammelmedia på detta:
SvD, SvD2 , SvD3


Nymedia på detta:
Röda Berget , GP , Alltid rött alltid rätt , Berzell , Feel in the Blogg , Tokmoderaten S-buzz


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

På vilket sätt skulle ditt blogginlägg vara annat än en ljudande partimegafonen speciellt närm du i slutet sällar dig med dina partikamrater i att förkasta skattesänkningen?

Krassman sa...

@Anonym
Att jag som aktiv Socialdemokrat tar ställning för vår politik och även ställning mot den som den borgerliga regeringen står för är inte så konstigt.

Jag är en del av det Socialdemokratiska arbetarpartiet och ser en skillnad på mitt politiska arbetet och att vara den partimegafonen som PJ Anders Linder är med sina ledare. Gör inte du det?

Dessutom vill jag påpeka att vi Socialdemokrater är emot det tredje och sista steget i jobbskatteavdraget, alltså inte de två första. Tack för kommentaren anonym och välkommen igen.

Youbi sa...

kristian, du menar väl att vi är emot 3e och 4e jobbskatteavdraget? Eller med sista menar du den som satts i verket, alltså 3e?

Krassman sa...

@Youbi
Ops, jag kollade upp det mot vår budget för 2010. Vi är emot det senaste steget, alltså det fjärde som började gälla 1 januari 2010. Det är det fjärde steget i jobbskatteavdraget. Vi säger alltså ja till de tre första som är tagna i tidigare budgetar. Tack för att du tog upp det Youbi.