måndag, januari 25, 2010

Astrid Lindgrens åter i rampljuset

Förra veckan så var ljuset riktat återigen mot Astrid Lindgrens barnsjukhus. En tidigare fullt frisk ett och ett halvt-årig flicka avled efter total organsvikt efter en lunginflammation som inte hade följts upp. Förra veckan kunde vi läsa att föräldrarna nu ställde personalen på sjukhuset till ansvar.

Den här veckan handlar det om det stundande åtalet mot den dråpmisstänkta barnläkaren i fallet Linnea, för allt pekar på att det blir åtal, och besked väntas på torsdag. Under veckan kommer vi säkert få följa hela denna tragiska historia genom media ännu en gång. Linneas felbehandling som började allt, gripandet av barnläkaren, personalens totala uppbackning för sin kollega, advokatens försök att lägga ner förundersökningen, obduktionen och utlåtandet från rättsmedicinarna, förhören av personalen och Tiopentalet som inte använts.

Jag har skrivit, läst och debatterat frågan med vänner, bekanta, andra bloggare och även anställda inom vården. Man kan tycka vad man vill om denna historia och tro att det var ett barmhärtighetsmord eller en olyckshändelse men jag hoppas för familjens skull, barnläkarens, personalens, Astrid Lindgrens barnsjukhus, vårdapparaten, Socialstyrelsen och Linneas att sanningen kommer fram. För så här långt in i denna tragedi så har den inte gjort det. Mer på torsdag om detta, om inte förr.  

Gammelmedia på detta:
SvD ,DN , AftonbladetKrassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan diskutera hur mycket man vill hit och dit.
Men så länge man inte har varit med, så kan man inte säga något annat än sin personliga åsikt om det utan tillräckligt mycket bakgrund.

Den här kvinnan har under hela sin verksamma tid inom läkarkåren ALDRIG haft en enda anmärkning tidigare, trots full yrkesverksamhet. Det borde säga något.

Dessutom är det så mycket bakomliggande att ta hänsyn till.

/C