fredag, februari 26, 2010

Reinfeldt och Centerpartiet


Läs pappers-DI och Mitt i steget !

Läser med ögon större än Marty Feldmans på Johan Westerhoms - Mitt i steget om Reinfelt och hans genomförda "samtal" med utvalda journalister och ledarsskribenter. Under denna seans har tydligen Reinfeldt öppnat hjärtat och gjort som merparten av de borgerliga kadern när det gäller oppinionssiffrorna.

Han pekar sitt anklagande finger på Maud Olofsson och Centerpartiet. Att det är många inom den borgerliga gräddan som tvivlar till Centerpartiets ambitioner och politiska framtid detta nådens år 2010 är inte så märkligt. Väljarna har sett och hört och dommen som levereras i dagen DN/Synovate är en tydlig signal, av många. Var femte väljare som röstade på Centern 2006 har ”lagt sig på sofflocket” och inte vill inte uppge något favoritparti i dag.

Gammelmedia på detta:
DN , SvD

Nymedia på detta:
Alliansfritt Sverige ,

Missa inte:
Ingela Garnder Sundström i blåsväder, del 1

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

PeO fredagsfilosoferar sa...

Ja tyvärr är det väl så att C är bojsänket som drar ner skutan. Men det är ju inte så konstigt egentligen - alla andra partier har en klar ideologi, t.o.m. tokvänstern med Ohly. Men - C vad har dom? "Bondeismen" eller vurmen för ett bondesamhälle som försvann för 30 år sedan. MP har ju dessutom tagit över deras hjärtefrågor numera. C är helt enkelt inte relevanta i dagens samhälle.

Krassman sa...

@PeO med sanningen i sin han
Ja du har helt rätt. Bondförnuftet är ersatt med lattaliberalism och fåfänga. Ur led är tiden, men Centerpartiet och Kristdemokraterna är om något ännu mer färdiga.