fredag, februari 19, 2010

Inte oväntat och inte oväntat

Inte helt oväntat så meddelade Moderaterna igår eftermiddag att man skjuter upp presentationen av utredningarna om misstänkt värvning av gratismedlemmar för att gynna vissa kandidater i provvalet i Stockholm. Presskonferensen skulle körts igång klockan 09.00 idag, efter en stunds försening kördes den trots allt igång. Att Mats Rudin fuskat har stått klart sedan tidigare och ett antal personer har hjälp honom med detta.

Riksdagsledamoten Mats G Nilsson pekas ut, även Petter Lindfors och Rolf Körnberg. De två sistnämnda lämnar nu sina uppdrag och sina kandidaturer till risdagen. Mats G Nilsson är dock något styvare i korken och meddelar att han vill låta väljarna avgöra om det finns något förtroende för honom. Något som knappast kan ses som en fördel för Moderaterna i Stockholm i den kommande valrörelsen.

Idag presenterar även Novus Opinion sin väljarbaromter. Skillnaden mellan blocken har minskat men det är som vanligt att oppositionen är större än den borgerliga alliansen. Inte helt oväntat så åker Kristdemokraterna ur riksdagen återigen och Centerpartiet visar att man ligger rätt till i oppinionen, stödet minskar nämligen med 0,9 procentenheter. För oss i det rödgröna laget så tappar vi Socialdemokrater 1,4 procentenheter i mätningen medan Vänsterpartiet har stärkt sina kort och ökar med 0,6 procentenheter. Fortfarande är osäkerheten stor och av de 2000 som varit med i undersökningen så är hela 15 procent fortfarande osäkra.


Gammelmedia på detta:
Aftonbladet, DN , SvD , SvD2 , Aftonbladet2 , DN2 , SvD3 , SvD4

Nymedia på detta:
Kent Persson , Peter Andersson , Johan Westerholm , Tommys tankar , Dackefejden

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: