onsdag, februari 10, 2010

Nej Federley, det var du

Jag tycker att Fredrick Federley är en duktig politiker och att han är skicklig, men nu har denna Centerpartistiska riksdagsledamot gått för långt. Federley bjöds på en lyxsemester på Gran Canaria, sponsrad av flera företag. Men han ser inga problem med resan: – Nu var det Ursula som åkte dit. Det är min dragpersonlighet säger Fedreley. Han berättar att ett tiotal företag sponsrade resan, bland annat flygbolaget Norwegian. Hans motprestation var att skriva om upplevelsen på sin egen blogg på gaysajten Hanky.

Hur många övriga personligheter Federley använder sig av framgår inte av artiklen. Var det möjligtvis en annan som personlighet som gråtande röstade "mot sin egen övertygelse" för FRA-lagen. Är det kanske en annan av hans personligheter som sitter i TV och förordar att prostitution skall ses som en affärsuppgörelse mellan vuxna människor och skall avkriminaliseras. Thomas Bodström (S) har kritiserats för sina åtaganden i rättssalen och att hans författande skulle skada riksdagsarbetet, men Federley spelar i en helt annan division, eller förlåt, Ursula spelar i en annan division.

Ser även i Expressen att Fedreley under 2009 hade den goda smaken att göra spritreklam i sitt namn. Centerpartiets gruppledare i riksdagen, Roger Tiefensee, ser inte några fel i att Federley gör reklam för ett flygbolag men när det gällde tilltaget med spritreklamen så tyckte han dock att det var mycket olämpligt.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet , Expressen , Aftonbladet2 ,


Nymedia på detta:
FederleyRöda Berget , Jinge , Alf Norberg , Emil Broberg , Ankersjö  , Tokmoderaten  , Johan Westerholm 

Krassman, In Your face

15 kommentarer:

Calle Fridén sa...

Nu är det bara att köpa popcorn och sätta sig ner och njuta av hur de ska rädda den här situationen.
Spontant undrar jag om Ursula har ett annat personnummer - i annat fall lär nog Federley få svårt komma undan

Tokmoderaten sa...

Underbart inlägg Krassman!

Farao sa...

Homofob. Vad han gör i sitt privatliv har ingen med att göra. Hade man hackat ned på någon annan riksdagsledamot som aldrig uppträtt i strass och glitter och glamour? Nej just det...

Intelliwell sa...

Tramsigt. Städa i de egna leden först. Börja med Bodström så har du fullt upp i flera år.

Krassman sa...

@Farao
Dra åt h..... din anonyma fegis. Vad fan ger dig rätten att kalla mig det. Var uppvisar jag fientlighet eller rädsla för homosexuella, homosexualitet, homosexuella handlingar, HBT-kultur eller andra företeelser kopplade till homosexualitet. Förklara dig om du klarar av det.

@Fredrik
Men seriöst Fredrik, tycker du att det finns någon liknelse mellan de här två exemplen jag tar upp. Skyller Thomas Bodström på någon annan personlighet?

PeO sa...

Måsta vara jävligt skönt att ha olika "personligheter" att ta till när man vill göra grejer som nån av dessa "persnligheter" inte riktigt funkar ihop med. Detta bör ju ge landets ståuppare material för lång tid framöver.

Nykteristen Herr Duktig som super till och skyller på "Dojan" eller "Berra".

Moderaten som klär sig i svart och deltar i AFA aktioner - skyller på "Marinus".

Sossen som giller att marschera i takt med polerade stövlar skyller på "Heinrich".

Osv.

Federley börja tappa plotten...

Anders Utbult sa...

Det här understryker ett problem jag också har i bedömningen av Federleys handlingar. Å ena sidan tycker jag mycket om det faktum att Federley inte behöver spela ner sin läggning eller fritidsnöjen, och brukar stolt meddela när jag diskuterar den svenska pluralismen i vårt parlament att vi bland annat har en transvestit som kan vara öppen med det, och populär.

Å andra sidan gör han saker som borde hållas borta från den svenska riksdagen - PR-jippon, lek-TV och nu sponsrade bjudresor - och lassar över dem på sin privata sida.

Detta trots att Federley, så vitt jag vet, först och främst är känd som riksdagsledamot.

När man då vill kritisera det olämpliga i en riksdagsledamots uppträdande blir det då ihopkopplat med att man skulle kritisera hans privata sidor, och öppnar upp för enkla idiotiska homofobpåhopp, perfekt exemplifierat av Farao ovan.

Jag är starkt för att politiker ska ha en privat och en offentlig sida. Men när det handlar om TV, reklam och sponsring så är det självklart att handlar om yrkesutövande, och således den offentliga sidan. Att Federley inte kan stå för det, utan vill skydda det bakom sin privata sida, är fel, och hjälper till att urholka förtroendet för riksdagsledamöter.

Per-Anders sa...

Ja, vem behöver standupkomiker på TV när vi har politiker som Federley. Underhållande när verkligheten överträffar dikten. Snyggt inlägg!

Knapsu sa...

Antingen så är man riksdagsman eller så är man någon annan!
Federley vill tydligen vara någon annan än en riksdagsman. Låt oss se till att det blir så!

Karl Malmqvist sa...

Som fler påpekat: Att jobba vid sidan av sitt riksdagsuppdrag är vare sig förbjudet eller omoraliskt; det är till och med ganska vanligt! Vad är skillnaden på att göra ett jobb och bli betald i pengar, som man sedan använder för att göra en resa, eller att bli betald med en resa direkt? Ingen.

Federley sa...

Karl har ju redan skrivit det mesta men om Krassman inte varit så fast i Aftonbladets i allra högsta grad undermåliga journalistisk så hade han kunnat läsa vad bla jag skriver på min blogg.

Men då blir det ju inte lösryckta citat och därmed ingen rolig diskussion om multipla personligheter. Som i och för sig är kul men som inte är en del i det samtal jag hade med journalisten som varade ngn minut för hon var inte intresserad av att prata mer.

OBS!
Det är inte rätt att säga transvestit. Jag tror inte transvestiterna vill bli sammanblandade med en druga.

Federley sa...

Calle, rädda och rädda. Det har bara varit att berätta som det varit så är det helt plötsligt räddat. Det är klart att det är tufft med Aftonbladet som har frispel men jag tror jag "räddat" detta genom att berätta sanningen och redovisa allt öppet i stället för som Aftonbladet koka ihop.

Andreas Blogg sa...

Om resan var en betalmin för en tjänst så skall han betala skatt!

Eller var det en tjänsteresa???

Krassman sa...

@Federly
Som du ser så länkade jag även till ditt inlägg om detta på din blogg så jag har läst vad du skriver. Trots det så tycker jag att du visat bristande omdöme.

Det står det alla fritt enligt lagen att jobba som dom vill när man är riksdagsledamot, men det betyder inte att alla behöver gilla yrkesvalet eller vad man väljer att företräda.

Riksdagsledamöter ifrågasätts allt oftare efter motioner som planteras, prioritering av andra uppdrag och stora inkomster vid sidan av. Något jag tycker är trist och något som jag tror bidrar till ett förakt för alla oss som är förtroendevalda version 2.0.

Man kan göra som du och Karl Malmqvist väljer att göra, rycka på axlarna åt det och säga att det inte är olagligt, eller så kan man använda huvudet istället och tänka på vad och vilka man representerar som förtroende och folkvald. Det är nämligen inte heller olagligt.

Ann-Christine Furustrand sa...

Läser Federlys kommentar och förutom att han tydligen inte har åkt till canarieöarna , utan det var hans andra personlighet Ursula så, skyller han artiklen på dålig journalistik. Hur vore det att stå för vad du gör i hel person någon gång. Hälsningar Ann-Christin