fredag, februari 26, 2010

Bra förslag, från Lars Ohly

Kan faktiskt inte låta bli, jag är bara så innerligt trött på Moderater och andra lösa borgare som försöker skrämma väljarna som om de vore olydiga barn genom att ropa att kommunisten Ohly kommer. Smaklöst så det förslår men när man tar upp det faktum att Lars Ohly och Vänsterpartiet lagt 15 stycken gemensamma budgetar med Socialdemokraterna, under ledning av Göran Persson så brukar mina monokelbärande antagonister tystna. Så på tal om Ohly!

Idag så har gammelmedia snappat upp Sven-Otto Littorins "lyftet". Detta nydanade och visionära lyft syftar till något så unikt som att praktikplatser. Inget fel i det men när man sedan tittar lite på siffrorna och påminner sig själv om att det är 200 dagar kvar till valet så börjar det likna ett fuskförslag, som Reinfeldt hade kallat det.

Enligt en beräkningar från Arbetsförmedlingen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) hänvisar till kan 110.000—130.000 personer komma att sysselsättas inom detta "Lyft". Dessutom skall statliga myndigheter och verk ska stå för hälften av platserna, vilket alltså kan motsvara 55.000—65.000 personer. Ett förslag som säkert Littorins trätobroder Lars Ohly (V) lagt för ett antal år sedan, ett faktum är ju att detta skulle ha gjorts redan när krisen kom.

En sak kan jag dock ge Littorin och det är att han den här gången tagit med de offentliga arbetsplatserna. Han vill nämligen inte göra om misstaget att bara rikta erbjudandet till privat sektor, som han gjorde med sitt tidigare flaggskepp inom hans nya arbetsmarknadsåtgärder, nystartsjobben. Nu skall det praktiseras hurtfriskt under valrörelsen så att siffrorna förbättras inför TV debatterna men frågan är om det kommer att vara långvarigt. Att tro att statliga verk skulle ha möjlighet att anställa de 65 000 praktikanter som skall pressas ut inom de närmaste månaderna låter ju knappast troligt. Om inte man höjer skatten ordentligt det vill säga.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet

Nymedia på detta:
Peter Andersson , Adventskalendern , Sett ur en Västgötskas ögon , Från min horisont , Mikael Persson , Röda Berget , Fredrik Olovsson
, Ett hjärta rött , Badlands Hyena

Krassman, In Your Face

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lars Ohly är farlig för Sverige. Det var därför Göran Persson vägrade ha med honom och hans Vänsterparti i en regering. Anledning är för att Vänsterpartiet har en tveksamm inställning till demokrati. Deras motstånd till iblandningen i Afganistan bygger på inget annat än USA-hat. Anledningen till deras stöd för dikatorn Castro är densamma. När deras anti-israeliska demonstrationer under Davis Cup matcherna i Malmö förvandlades till en demonstration mot judendomen visar deras sanna färger.

Vänsterpartiet skulle aldrig ingå i en Persson regering. Mona har sålt sig och det kommer att kosta henne valet.

Anonym sa...

Kommunister, vilka skämt...

Vasastansbo sa...

De kan ha lagt gemensamma budgetar med Göran Persson hade värdigheten att kritisera Vänsterpartiet för vad de var; demokratihatande kommunister.

Att partiet lägger ner så mycket energi på att dra sig ur Afghanistan där kvinnor har det som allra värst är bara för att göra sina judehatande väljare glada. De bryr sig inte om folk. De bryr sig om sig själva och drömmen om en stark stat som de kan styra över.

Erik sa...

Kan inte vara lätt att försöka minska arbetslösheten i ett land där man:
1) föraktar arbete
2) går hemma och väntar på att FÅ ett jobb istället för att utbilda sig eller skaffa erfarenhet/bli kompetent
3) gärna myser lite hemma med a-kassa och säger att man inte "får" några jobb

Men läser man runt på andra vänsterbloggar säger de flesta, till skillnad från i denna blogg, att förslaget är väldigt dåligt och att det absolut inte går att få in praktikanterna någonstans.

Well. Det kommer ta lång tid för högern att bygga upp det samhälle som fått lära sig att arbete är obehagligt, att ansvar är något bara chefen har, att man har RÄTTIGHETER men inga SKYLDIGHETER.

Tyvärr är majoriteten av svenskarna rätt bekväma i det lågpresterande anti-moral-samhälle som sossarna förespråkar.

PeO sa...

Hmm. Inte konstigt att Krassman försvarar en unken gammal antidemokrat och Stalin-hyllare som Lars Ohly. Han vet att UTAN dessa kommunister blir det inget maktskifte. Och vi lär - OM S vinner i September - bli varse exakt vad Mona lovat Kommunist-Lasse för hans stöd. Det lär bli en kalldusch för alla som gått på S valfläsk om nya jobb och annat. Snarare blir det ännu djupare kris, högre skatter och allmän nedgång. Och en utökad offantlig sektor som skall "skapa jobb". Och vem skall betala? Du och jag med våra surt förvärvade pengar. Ohly har ju dessutom alltid fårr åka med på nåder under Göran Ps tid. Till skillnad från Mona fattade Kejsaren av Katrineholm att kommunister är bäst på armlängds avstånd och utan verklig makt. Ännu ett exmepl på att Sahlin helt enkelt inte är mogen att styra Sverige.

Krassman sa...

@Anonym 16.20
Vilket trams, vi ser en borgerlig regering som Sverige i diket och du skriver att Lars Ohly är farlig för Sverige, öppna ögat och spana in verkligheten din cyklop!

@Erik
Vilket trams. Arbetslinjen och målet med fullsysselsättning har knappast varit den borgerliga alliansens lovsång de senaste 100-åren. Att Socialdemokratin skulle stå för passivitet före jobb är lögn och förbannad osanning.

Svensken vill jobba och göra rätt för sig. Tror du att svensken ses som en slapp typ i mysbyxor som vill leva på bidrag så behöver du skaffa dig lite andra vänner att fråga. Fråga våra grannar om vad dom tycker om svenskar till att börja med.

Sist vi hade så här hög arbetslöshet så var det Carl Bildt som styrde Sverige, du skall var glad att han "bara" är utrikesminister och sköter nationens utrikespolitik vi en blogg och ser verksamheten som sitt eget fögderi. Tvi tvi tvi.

Sedan kan du väl läsa Socialdemokraternas partiprogram och visa mig vad du hittar en antydan till att det partiet jag representerar förespråkar ett lågpresterande anti-moral-samhälle.

Michael sa...

Folk är ra roliga.
Ingen vill ge vänstern makten trots att vänstern byggde sverige och detta pga partierna kört landets förtroende i botten.

who can blaim them, vem litar på staten nuförtiden som uppför sig som en maffia?

Och vem litar på bolagsmonopolen?

Folk brar få nog av alla lögnerna.

Om en politiker vore ärlig hade han inte lånat pengar av vrldsbanker fr att låta skattepengarna gå åt och betla räntorna medans man själv lever lyx på landets tillgångar och säljer ut dem höger till vänste mot mutor.

En sann politiker hade rivit ner alla partierna och gett makten till folket genom direkt demokrati som en ny evolution av samhället till nästa statsckick vilket behövs.

Om vänster kan tänka sig försätta sverige i direkt demokrati då kan du nog få med dig alla unga väljare inklusiver kommande generationer.
Med andra ord alla dom hundratals tusentals som vaknar varje dag med missnöjets bittra smak i munnen.

Folk vill själv kunna bestämma sina öden.

Inta ha politiker ta deras livsansvar ifrån dem och valla dem som ett gäng får.

PeO sa...

Michael. Undrar vilken parallell dimension du lever i eller vilka intressanta piller du har tillgång till. Googla på t.ex "samhälle", "demokrati". Du låter ju som Lars Ohlys talskrivare. Total frihet men total kontroll och förtryck i samma andetag. Vakna upp ur dvalan och kom in i matchen!

Anonym sa...

Oj oj oj... nu tar Krassman upp 91-94 som sitt sista försvar. Allt fel i Sverige hände tydligen då.

Att du inte förstår och respekterar folks rädsla för att Mona Sahlin vill släppa in ett parti i regeringen med bristande respekt för demokrati är att svika de värden som Socialdemokratin en gång hade.

När du säger att denna regering kört landet i diket så undrar jag vad de gör med er partianställda ute på LO-kursgårdarna.