söndag, februari 14, 2010

SD utanför och Moderaterna i fokus

Idag så presenteras en ny Sifo undersökning i gammelmedia. Skillnaden mellan blocken har sedan förra månaden krympt från 10,3 till 3,4 procentenheter. Om man däremot räknar på regeringsunderlaget så blir det en lite annan bild än den över blocken. Detta eftersom Kristdemokraterna hamnar utanför riksdagen med 3,9 procent.

Socialdemokraterna minskar enligt mätningen med 2,3 procent och SD hamnar utanför riksdagen. Centerpartiet ökar något men alla förändringar utom två är statistiskt säkerställda. Det gäller förändringarna för Moderaterna som ökar med hela 3,8 procent och Sverigedemokraterna rättfärdigt förpassas utanför riksdagen.

Även idag så är frågan om Moderaternas listor i Stockholm en het potatis i media. Enligt Expressen så handlar det om en hemlig "valkartell". Minst en riksdagsledamot och en tung landstingspolitiker pekas ut som medlemmar i den hemliga valkartellen. Uppgifterna om misstankarna mot de fem tunga moderaterna bekräftades på lördagseftermiddagen av Chefsombudsman Sverker Eriksson. De fem män som tros ha utgjort toppen av nätverket har samtliga gått in med pengar som hamnat i fickorna på särskilda medlemsvärvare.

Gammelmedia:
DN , SvD , Aftonbladet , Expressen , SvD2


Nymedia på detta:
Kent Persson , Peter Andersson , Nemokrati , De tystas röst , Jinge , Jonas Sjöstedt , Johan Westerholm , Tokmoderaten ,Free and Thinking , Jonas MorianBloggarna , Alltid rött alltid rätt , Röda BergetPeter Andersson2 , Robstens blogg

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Alexander Bringsoniou sa...

Det är bara siffrorna för Moderaterna och Sverigedemokraterna som är statistiskt säkerställda så det går inte att säga någonting om de andra partierna utifrån den här mätningen.

Uffe_K sa...

Det pågår en röstning på Voter.se just nu. Får se om resultatet blir detsamma....