onsdag, februari 10, 2010

Ge dom inte utrymme i onödan

Så har då ytterligare ett främlingsfientligt och rasistsikt parti dragit igång införa valrörelsen. Vid SD:s sida ställer sig nu kusinen från landet, nämligen Nationaldemokraterna. Den här gången har de haft ett så kallat bokbord på Värmdö Gymnasium vid Gullmarsplan. Ambulerande antifascistiska aktivister kom till platsen och självklart så uppstod skärmytsling och handgemäng bland dessa politiska giganter utanför skolans entré.

Nationaldemokraterna skickade ett brev till skolan i januari där man pekade på att justitieombudsmannen, JK, gjort ett uttalande om att skolor inte kan utestänga vissa partier. Vi har haft samma trevliga besök i vår största gymnasieskola i Norrtälje kommun. Den gången slutade det med upprörda elever och att ND:s rasister fick Poliseskort från platsen. ND svarade med att publicera en film på YouTube där man driver med enskilda elever, lärare och dessutom hänger ut skolans rektor. De försöker ju ofta skrämma personer genom att filma dom och ta bilder och här har ni ett tips, gör likadant mot dom. 

Valåret är igång och jag tycker det är onödigt att detta bråk nu uppstod. Våra unga är inte korkade och de kan ha lättare att genomskåda dessa rasistiska och homofobiska partiers agenda än vad vi som är lite äldre tror och kanske kan själva. Tack vare det bråk som nu uppstod så har Nationaldemokraterna hamnat i både DN och SvD på grund av ett bokbord. Något som de etablerade och demokratiska partierna aldrig skulle lyckas med oavsett hur mycket de försökte. Om nu SD och ND eller andra rasister kommer till er skola eller befinner sig på torget i er stad så debattera gärna med dom, visa vad ni tycker om deras önskan om ett ännu mer segregerat samhälle, men ge dom inte mer utrymme i onödan, som dom fick den här gången.

Gammelmedia på detta:
DN , SvD

Nymedia på detta:
Åsikter om allt , Hippie tanten , UngdomspolitikRobsten blog ,

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

James sa...

Nu är jag ingen vän alls av Nationaldemokraterna (är själv liberal) men undrar ändå vem som egentligen gör fel. Nationaldemokrater som utnyttjar en demokratisk rättighet eller AFA-medlemmar som med våld försöker stoppa dem? Eller vi kanske bara skall yttrandefrihet i bekväma frågor?

Anonym sa...

James: Sen så startade ju bråket av att NDs fotograf fotograferade AFA-medlemmarna som kom och skulle hänga ut dom på internet..

Anonym sa...

Hur kan man starta ett bråk genom att ta ett foto? Jag trodde det var våld som var start på bråk. Är man med i en organisation ska man kunna stå för det.

/M

Kulturkamp sa...

"Sen så startade ju bråket av att NDs fotograf fotograferade AFA-medlemmarna som kom och skulle hänga ut dom på internet.."

Skitsnack, lögn och förbannad dikt. Det var vänsterextremister som redan innan "mötets" avslut hade bestämt sig för att attackera NDU aktivisterna. Det där med fotograferingen skedde efteråt då AFA attackerat en NDU:are och slagit till honom så hans glasögon gick sönder samt att NDU:aren tappade en hel drös med tidningar på marken i samband med attacken.

Den som blev fotograferad var för övrigt en elev på skolan och inte en vänsterextremist.

Gör om - gör rätt! Sprid inte dynga om saker som inte stämmer!