tisdag, februari 02, 2010

Is the botten nådd?

Idag är det en mätning av United Minds/Aftonbladet som ger den rödgröna oppositionen regeringsmakten i Sverige, med besked dessutom. Skillnaden mellan blocken är 10,9 procent i denna mätning till oppositionens fördel. Vi kan se att Socialdemokraterna och Moderaterna tappar och visar båda två på siffror långt under valresultatet 2006 som var 34,99 procent för (S) och 26,23 procent för (M). Siffrorna är verkligen en bottennotering för borgerligheten.

I denna mätning så kommer SD in i riksdagen med på 6,0 procent samtidigt som den trenden vi sett kring Miljöpartiet tidigare åter ger rekordsiffror. Miljöpartiet får i mätningen 13,5 procent. För de småblå så fortsätter kampen kring fyraprocentsspärren. Centerpartiet som kämpar för att skaffa sig lite politiskt utrymme och profil landar på just 4 procent och vi kan väl enas om att trenden pekar nedåt för Maud Olofsson. Ser även att frågan om kärnkraften och den borgerliga uppgörelsen fått ytterligare problem på halsen än bara Centerpartiets splittring i frågan.

Reinfeldt och de övriga inom den borgerliga alliansen har tappat initiativet och de försök som tas för att komma i opposition och lyfta fram en progressiv politik faller platt. Arbetsgrupper planerar utspel samtidigt som det blir allt svårare för borgerligheten att bortse från verkligheten som råder i landet. Tal om satsningar på välfärden, skattesänkningarnas förträfflighet, den goda balansen i statens finanser och den borgerliga arbetslinjen biter inte på uppsägningarna inom välfärden, den högre skatt för pensionärer, genomförda skattesänkningar på lånade pengar och en ökande arbetslöshet. 

Gammelmedia på detta:
SvD , Aftonbladet , Peter Andersson , Johan Westerholm , Alliansfritt Sverige


Nymedia på detta:
Alf Norberg , Joakim Hörsing ,

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Krassman

Vet inte om jag ska vara stolt över att kategoriseras som "Gammelmedia". Är det så illa ställt?

;)

Johan

PeO sa...

Skrämmmande läsning för alla som vill ha friheten att åka bil till rimlig kostnad i framtiden eller som vill ha lite mer pengar kvar i plånboken när skattmasen tagit sitt. Eller som arbetar inom tjänstesektorn på t.ex ett bemanningsföretag. Eller som kanske tycker att den idologi som Lars Ohly står för inte hör hemma nånstans år 2010. Som kanske tycker att kärnkraft är rätt bra att ha när älvarna fryser och vindkraftsnurrorna fungerar lika dåligt som SJs tåg i kylan. Som vill ha valfrihet inom vård, skola och andra verksamheter. Som inte tycker att Mona Sahlin riktigt är statsministerämne. Och som inte riktigt gått på den S-märkta skrämselpropagandan om jobben som försvinner - när vi alla vet att S like lite som nån annan kan "skapa" jobb - det kan bara en drifitig individ med regeringen stöd. Inte en bidragstagare som inte vill flytta eller skola om sig och som kanske på allvar tror att bilindustrin skall rädda Sverige.

Och det allra jävligsate är ju att lågpannorna i SD tilltalar så många. Vart f*n är detta land på väg?

Rally sa...

Lågpannorna i SD eller rättare sagt brunskjortorna är ju ett genuint borgerligt parti.

Tarzan sa...

"kärnkraft är rätt bra att ha när älvarna fryser"

Ha-ha, vilket stolpskott PeO!

PeO sa...

Älvarna fryser. Där ser man hur fel det kan bli! Den bjuder vi på Tarzan!Fast forsätter denna fimbulvinter blir det snart bottenfruset!

@Rally. Mja, nu är du ute och seglar eller hur?