tisdag, februari 09, 2010

Verklighetens folk ger Hägglunds ytspel på tafsen

Idag ger Nätverket Pappor för individuell föräldraförsäkring genom David Norlin och Johan Lundin Kleberg Göran Hägglund (KD) på tafsen i DN. Så här skriver de med bakgrund av Hägglunds ytspel att kalla förslaget att göra föräldraförsäkringen individuell för kvotering. "Vi tillhör inte någon rödgrön elit. Vi lever högst vanliga liv. Vi hämtar på dagis och sedan står vi och steker fiskpinnar och tinar ärter. Och många av oss förespråkare för en individuell föräldraförsäkring har röstat på ett alliansparti."

"Nästan sju av tio svenskar tycker att föräldraledigheten bör delas lika mellan föräldrarna, enligt en opinionsundersökning som SVT gjorde 2009. Men väldigt få lyckas i sina föresatser om jämställdhet när det gäller den egna familjen. Trycket från omgivningen och arbetsgivarna är svårt att stå emot. Och dagens föräldraförsäkring hjälper till att cementera gamla mönster som vi egentligen inte vill ha, men ändå halkar in i."

Författarna tar även upp de problem som dagens föräldraförsäkring skapar. Kvinnornas ställning på arbetsmarknaden, deras pension och löneutveckling får stryka på foten till förmån för att behålla en snedfördelning av uttaget i föräldraförsäkringen.Tidigare rapporter visar dessutom att det är kvinnorna som är den största orsaken till att papporna inte tar ut mer av föräldraförsäkringen. Något som sällan påtalas i denna till synes jämställda debatt. 

Jag ställer mig bakom författarnas ambitioner att införa en individuell föräldraförsäkring  i Sverige, men jag tror ändå att förändringen av dagens system bör ske stegvis, därför har jag valt att ansluta mig till linje tre. Alltså en tredelning av försäkringen. En del till vardera föräldrar och en del att gemensamt dela på inom ramen av den befintlig försäkringen. Avslutningsvis måste jag bara citera författarnas slutkläm när det gäller Hägglunds demagogiska profetia över en individuell föräldraförsäkring. "På Hägglunds nyspråk skulle även a-kassa och semester kallas tvångskvoterade."

Gammelmedia på detta:
DN , DN2


Nymedia på detta:
F! Västra GötalandBadlands Hyena , Under den lugna korkeken , Motpol , Synnerligen kunnigast

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

http://allasmutsigadetaljer.blogspot.com/2009/11/svaret.html

Skickade ett brev till SOCIALMINISTERN när han var ute och trampade runt i klaveret sist. Fick dock svar från partiledare Hägglund.

Filip Karlsson sa...

Om du kallar något som kallar sig för "Nätverket Pappor för individuell föräldraförsäkring" för verklighetens folk har du missat vad som avses med verklighetens folk.

De två är varandras anti-teser nämligen...

PeO sa...

I verkligheten tror jag det vore bättre för alla inblandade om regeringen och socialstyrelsen och oppsitionen och KD och f*n och hans moster slutade lägga sig i hur folk fördelar sin föräldraledighet.

Krassman sa...

@PeO
...och dessutom om staten gav f*n i att betala kalaset oxå och att folk klarade sin föräldraledighet bäst f*n de kunde.

Snälla PeO, släpp hörna flaggan nu va. Att barnen behöver båda föräldrarna vet vi alla. Att barn har två föräldrar är det vanligaste. Varför skall inte barnet ha tillgång till båda lika mycket.

Kan du inte bara vilja skapa ett bättre samhälle någon gång. Sköta sig själ och skita på allt och alla funkar liksom inte längden. I den här takten som saker och ting går så har vi en delad föräldraförsäkring 2034, vi kan gott snabba på lite genom en tredelning.