måndag, februari 15, 2010

Vart är tvålen broder?

Det är min trätobroder PeO som friskt brukar kommentar här på min blogg som får bli inspirationskälla till detta inlägg. Kan nämligen konstatera att en ny form av mätning har kommit till världen. Det är en inredningsbutikskedja som ligger bakom undersökningen som beställts av Novus och det gäller svenskars personliga hygien. Valåret till ära så presenteras naturligtvis en koppling till partisympatierna och den enskilda renligheten.


Vi kan konstatera att Kristdemokraterna kammar hem skitpriset eftersom bara 25 procent av sympatisörerna duschar eller badar dagligen. Tyvärr så leder den borgerliga alliansen renlighetsligan över den rödgröna oppositionen. Moderaterna har fullt upp med att tvaga sitt byk från Vellinge, vaska de smutsiga händerna som solkat ner sig i provvalet i Stockholm och sedan får ju inte Reinfeldts nyrenoverade bastu för 1,9 miljoner stå oanvänd.    

Allra renligast är dock de som sympatiserar med Folkpartiet, 56 procent av dem duschar eller badar varje dag, följda av Centerpartister och sedan Moderater. Vänsterpartisterna ligger sämst till inom oppositionen på en liknande nivå som Kristdemokrater. Miljöpartiets och Socialdemokraternas sympatisörer hamnar på 37 respektive 41 procent.

Gammelmedia på detta:
DN , Aftonbladet

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Ingiberg Olafsson sa...

Har du badat sedan vi sågs sist?