onsdag, december 23, 2009

Bockbrännarna goes cyber

Julbocken i Gävle har mött sitt öde, detta under natten till dan före dopparedan. Bocken har i år övervakats med webbkameror för sin personliga säkerhet, trots det besegaldes bocken öde i lågorna under natten. Nu misstänker man att bockbrännarna hackat webbkamrorna. - Vi har studerat loggfilerna noga, och från tisdag eftermiddag var det en ovanligt kraftig trafikökning som steg successivt.


Det har gjort att kamerorna uppdaterats långsammare, med en kvarts mellanrum, vilket gav nog med tid för att tända på, säger Gävlebockens presstaleskvinna Anna Östman till TT. Om utredningen kring grov skadegörelse visar att bockbrännarna har använt nätet för att genomföra detta vansinnesdåd får allt se. Helt klart är i alla fall att Gävlebockens meritlista över antalet överlevda jular är väldigt kort. Frågan är väl lite vad själva poängen är med att ha bocken varje år, att den skall överleva mordbränderna har väl blivit lite av huvudfokus.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet ,  Xpressen

Nymedia på detta:
Skogsdrottningen , Mediesverige , SmirrePer Westberg , Sänd mina fötter regn , Peter Andersson

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Var uppe i Gävle tidigare i höstas och snackade med en taxichaffis om bocken. Han kunde INTE förklara varför den skulle ställas upp varje år. Verkar vara nåt slags tvångsmässigt beteende. Vore det inte enklare att bygga en bock i aluminium eller nåt och ge brännarna fingret en gång för alla? Nåja, dom verkar rent allmänt vara knepiga upp i "Sveriges Chicago".

Förresten - God jul Krassman din gamle sosse!