tisdag, december 29, 2009

Ett skitår lider mot sitt slut, hur blir nästa?

Antalet arbetslösa ökade med 8573 personer från förra veckan, allt detta enligt de senaste siffrorna från AMS. Jämfört med motsvarande vecka i fjol handlar det om en ökning av arbetslösheten med 73.273 personer. Det enda positiva som jag kan se i AMS sista siffror för skitåret 2009 är att antalet varsel på arbetsmarknaden minskat. Under december har 6.409 personer varslats om uppsägning. Det kan jämföras med 17.960 varslade under december månad förra året. 

Kommer Spyker att köra i diket?

Enligt Konjunkturinstitutet och arbetsförmedlingen kommer skitåret 2009 att avlösas av ytterligare ett skitår, om ändå i något bättre form än de tidigare prognoserna. Arbetslösheten toppar på 9,4 procent nästa år, jämfört med drygt 11 procent i tidigare bedömningar. Det är bara att hoppas att denna något ljusare prognos faller in och att ungdomsarbetslösheten bromsas. Hur SAAB affären utvecklas kommer naturligtvis att påverka det kommande året och enligt Spyker så skall man få besked från GM innan nyår. 

Gammelmedia på detta:
DN , SvD , E24 , SvD2 , DN2


Intressant nymedia för dagen:
Westerholm , S-buzz , Högberg , Peter Andersson , Robert Noord
 
 Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

SAAB är slut.Undrar bara hur många rader till det ska behövas för att förstå detta !?.

Pelle

PeO sa...

"Det vänder" hade nån annan skrivit men nu är ju Krassman Krassman med allt vad det innebär. Gott Nytt År får man väl säga. Man SAAB är nog frånåkta inför det nya decenniet.

marie sa...

hej
Hoppas det blir ett bättre år.
mvh marie ch olsson