onsdag, december 30, 2009

Maud gick "all in" med kvinnokortet

SAAB har haft nedförsbackar och uppförsbackar, vilket även Centerpartiet och Maud Olofsson haft. Nu befinner dom sig båda i uppförsbacke, det är även i stora delar samma backe dom står. Ser idag att ett nytt datum har meddelats till Spyker från GM. Nu är det 7:e januari som gäller, om det ett hopp som tänds eller om det är ett som släcks med detta besked vet jag inte.

Efter Mauds gripande reportage på bästa sändningstid på tv4 så har reaktionerna inte låtit väntat på sig. Maud spelade då kvinnokortet och menade att hennes uppförsbacke i opinionen är ett resultat av att hon är kvinna. Både bloggare och gammelmedia har skrivit om det idag, och jag har ännu inte sett någon som tycker att hennes utspel var passande eller bidragit till någon eftertänksamhet. Barbro Hedvall och Johan Westerholm levererar idag mycket tänkvärda ord på detta.

Oavsett vad som sker med SAAB så kommer det rikta ljuset på Maud Olofsson, vilket hon mycket väl vet. Att spela kvinnokortet som hon gjorde i detta läge tror jag var ett stort misstag. Det var alldeles för tidigt och alldeles för svepande och luddigt motiverat. Maud och hennes strateger kan inte vara nöjda med utfallet. Oavsett vad som sker med SAAB så blir det Maud som skall ut på banan, går det illa så kan det nog visa sig att hon gick "all in" och spelade sitt kvinnokort alldeles för tidigt i detta parti.  

Gammelmedia på detta:
AftonbladetDN , SvD , Aftonbladet2 , Aftonbladet3 , DN2 


Nymedia på detta:
Johan WesterholmScaber Nestor , Jinge

Krassman, In Your Face
     

Inga kommentarer: