måndag, december 14, 2009

Reinfeldt saknar Persson

Reinfeldt är till synes helt oförstående över opinionsläget i Sverige, detta trots att den Moderata alliansen aldrig varit större än oppositionen i sammanvägda mätningar sedan 2006. - Mona Sahlin kommer att bli statsminister om det ser ut så här, utan att ha gett några besked om vad hon vill med Sverige och utan att ha förberett någon gemensam politik, sade han efter ett framträdande på Stockholms universitet enligt DN.

Återigen får vi tillfälle att påminna Fredrik Reinfeldt om att den Moderata alliansen inte heller hade något gemensamt valmanifest eller budgetunderlag så här 272 dagar innan valet. Att sedan stoppa huvudet i sanden och säga att Socialdemokraterna inte har någon politik kanske funkar för Reinfeldt, men det fungerar tydligen dåligt på opinionen. Iklädd en kavaj av falsk ödmjukhet gör Reinfeldt analysen av att de sjuknade opinionssiffrorna beror på att han själv vart upptagen med att leda EU. Att passiviteten hade varit aktivitet när gällande arbetslösheten, vattengate inte inträffat, sjukförsäkringen inte förändrats, SD inte vart större än KD och Tiger Woods inte varit otrogen bara Reinfeldt varit hemma är dock föga troligt.    


Jag förstår varför Reinfeldt nu vill tala som om det inte finns några skillnader i politiken mellan blocken. Den Moderata alliansen tappar ju väljare åt höger och vänster som aldrig tidigare och trots att oppositionen tidigare fått höra att man har sedelpressar i källaren, inte tar ansvar för Sverige med sina förda politik och lagda budgetar så menar Reinfeldt att oppositionen i grunden inte har några andra förslag som skiljer sig från det som regeringen har genomfört och genomför. Han hänvisar till att ledande socialdemokrater som utrett sjukförsäkringen också kommit fram till slutsatsen att inte går att fortsätta som tidigare och ligga i topp när det gäller sjukskrivningar.

Ett stort grattis till Reinfeldt som nu kommer att bli uppmärksammad på att man även måste läsa alla de förslag som det Rödgröna samarbetet kontinuerligt publicerar. Det kommer nämligen inte duga att hänvisa till vad man läst i tidningen när det gäller vilken politik som den rödgröna oppositionen kommer att gå till val på. Om han nu skall ge sig på att lura väljarna så kommer det inte räcka med lösa antaganden, tala om hur det var förr och floskler. Det är helt uppenbart att Reinfeldt saknar valrörelsen 2006 och Göran Persson.  

Gammelmedia på detta:
DN , SvD


Nymedia på detta:
Hjärtat bankar , Holmqwist , Kent , Högberg , Kamrat Brezhnev , Jeanette

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Unknown sa...

Mona Sahlin står i sin falska kavaj och slickar till höger och vänster med sin populistiska tunga. Det går bra att säga vad som helst, bara det leder till höga siffror i Sifo. Att man sen ska kunna genomföra det man säger är inte lika viktigt. Sen måste jag rätta dig, du får det att låta som att alliansen var lika oeniga som de rödgröna är. Alliansen började samarbeta och klargöra gemensamma ståndpunkter två år innan valet...

Krassman sa...

@John
Allt i Socialdemokraternas lagda budget är finansierat, och till skillnad från den Moderata alliansens skattesänkningar, inte på lånade pengar. Om du inte tror på det som det rödgröna oppositionen lovar att de skall genomföra så tror jag knappast att de har med deras löften att göra. Jag tror nämligen inte att du delar samma politiska synsätt.

Sedan så ber jag att få rätta dig tillbaka. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har lagt 14 gemensamma budgetar under perioden med Göran Persson som statsminister. Jag skrev inte om oenighet, jag skrev om det faktum att den Moderata alliansen presenterade sin första gemensamma budget under valrörelsen 2006, och inte förr. Tack för kommentaren John.