söndag, december 20, 2009

Ny mätning stärker trenden

Idag presenterar TV4/Novus opinion sin december barometer till Antonssons och den samlade kadern med borgerliga bloggares förtret. Den rödgröna oppositionen samlar idag hela 51,5 procent av väljarna. Socialdemokraterna ökar något i mätningen till 34,2 procent men vi ligger fortfarande under valresultatet från 2006 som var 35 procent, som dessutom var ett fiasko.

Kristdemokraterna har enligt denna mätning tappat 1,0 procentenheter och landar på hedrande 3,7 procent. Värt att notera är även att Centerpartiet ligger helt stilla på 5,5 procent. Något som även SvD/Sifomätningen från förra veckan visade. Vi får väl se vad som nu händer med Centerpartiets siffror när Maud åter är på banan, ett ämne som jag spekulerat sönder och samman vid det här laget. Försprånget för den rödgröna oppositionen ökar kraftigt och är nu uppe i nio procent , till skillnad från förra barometern som gav tre procent.

I mätningen så har Novus Opinion intervjuat 2.000 personer under tiden 1 till 14 december 2009. Andelen osäkra väljare är fortfarande stor, hela 12,8 procent. Det kommer finnas mycket att göra och det är helt solklart att den rödgröna oppositionen har mobiliserat bäst så här lång in på valrörelsen. Men det kommer naturligtvis att bli jämnare allt eftersom valdagen rycker närmare. Dock är det skönt med ett starkt formbesked och att trenden från de senaste mätningarna håller i sig. Grattis ännu en gång till Miljöpartiet som samlar 10,9 procent av rösterna. Det är en ökning med två procentenheter sedan november.
 
Gammelmedia på detta:
SvD , TV4 , DN 
 
Nymedia på detta:
Högberg , Härnösands AK , Jinge , Kent P , Hyenan

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: