lördag, december 26, 2009

Förtroendet för politiker ökar, valåret har börjat

Sifo telefonintervjuade 978 personer mellan den 14 och den 21 december på uppdrag av Aftonbladet gällande förtroendet för riksdagspartiernas partiledare. Att det är valår 2010 verkar gått hem hos respondenterna. Nämligen samtliga partiledare får en ökad andel som uttrycker ett ökat förtroende. De största ökningen gör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, deras en uppgång är 16 procentenheter sedan förra mätningen i april. Sedan följer Jan Björklund som noteras på en ökning med 7 procentenheter, vilket är lika mycket som Mona Sahlins ökning är i mätningen. Kul att förtroendet för politiker ökar, det är ju inte varje dag.

Gammelmedia på detta:
SvDDN , Aftonbladet


Nymedia på detta:
Kent PRöda Malmö , Peter Andersson , Toker , Högberg , Axelsson , Röda Berget

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

PeO sa...

Konstigt att förtroendet för politiker ÖKAR när det närmas sig val. Då VET vi ju alla att politiker från Kommunist-Lasse till Dum-Jimmy lovar guld och gröna skogar för att vi skall få deras röst. Sen när det INTE är val minskar förtroendet då vi fattar att dom lurat oss. Som Stickan Andersson sa - "folk är inte så dumma som man tror dom är dummare!".

Krassman sa...

@PeO
Överlevt julen ser jag. Gott slut på skitåret PeO. Politiker välja oftast på det domm säger att dom skall göra, inte vad de gjort. Du kommer väl ändå masa dig till vallokalen den 19:e september nästa år hoppas jag?

PeO sa...

Klart som korvspad att man lägger en röst den 19:e. Men det blir inte på Mona! Och inte på tok-Jimmie heller som jag ser som ett rent skämt, en pajas som får Bert Stjärt Karlsson att framstå som Einstein.

Sen blir jag lite förundrad över detta tjat om "skitåret" man hör. Mitt år har inte varit skit på nåt sätt. Och nästa börjar bra med uppgående konjunktur, lägre skatter och mer kvar i pluskan. Sen mot slutet av året får man väl se - on S vinner blir det fyra skitår framöver med höga skatter, nya konstiga lagar mot diverse saker och allmänt elände. En kommunist i maktens centrum och sen Mona Sahlin vid rodret - snacka om potentiellt fekalieår.