tisdag, december 29, 2009

TV4 inleder operation "Rädda Maud"

Har precis sett tv4 leverera första fasen av operation "Rädda Maud" på bästa sändningstid. På tv4:s nyheter får vi ett nära reportage där Maud först busar lite med katterna i snön utanför huset, för att sedan möta henne i en gripande scen filmad i hemmets trygga bo. Inslaget handlar om att hon blir hårdare angripen än andra, för att hon är kvinna. - Om jag tittar på hur jag (personligen*) beskrivs så är det väldigt mycket personliga saker. Till exempel vilken färg jag har på läpparna eller vilka skor jag har på mig. Och så använder man uttryck som man aldrig använder om män: att jag är ”babblare” och så vidare, säger Maud Olofsson på Nyheterna.Jag blir verkligen imponerad av hur tv4 så tydligt väljer att ge signalen att operation "Rädda Maud" nu är inledd. Man väljer till och med att nämna detta som en av huvudnyheterna i slutet av sändningen. Att Maud och hennes strateger väljer det lättaste ingången först är ingen chock för mig. Dessa genusmarkeringar sker ofta när det gäller beskrivningar av Mona Sahlin och andra kvinnliga företrädare så som Nyamko Sabuni och Maria Wetterstrand. Maud har dock varit förskonad, i alla fall enligt min vetskap, men överbevisa mig gärna.Att Centerpartiet har stora problem är inget nytt. Partiet har tappat cirka 2,9 procentenheter i mätningarna vilket motsvarar hela 37 procent av partiets röster. Dess partisekreterare är ifrågasatt och splittringen inom partiet är uppenbar och förs dessutom offentligt. Kräftgången har setts tydligt i opinionen och även när det gäller synen på henne som partiledare. Sist jag bloggade om tv4:s nyheter var det just på detta. Sedan 1997 har MedieAkademin mätt svenska folkets förtroende för samhällsinstitutioner, politiska partier, medier, varumärken/företag och ledare. Inte så märkligt att tv4 nyligen fallit till sin lägsta notering sedan mätningarna påbörjades, de kommer göra Centerpartiet sällskap i opinionen om de fortsätter att gå i täten för operation "Rädda Maud".  


* Maud säger detta i själva klippet, men tv4 valde att inte ta med det i texten, som jag tagit på tv4 hemsida. 

Gammelmedia på detta:
tv4 , Xpressen , AftonbladetAftonbladet2Nymedia på detta:
Högberg , Röda Berget , Westerholm , Alexandra   , Roger Jönsson , Lasses blogg , Johanna Sjödin  , Calle Fridén


Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

När jag såg denna mamma vars lille son dog i cancer och sedan kan höra en förlorare som Maud stå och beklaga sig över att folk är så dumma bara för att hon är kvinna har man förstått att dagens regering saknar all form av verklighetsförankring.Dom är helt enkelt det största problemet just nu i Sverige , regeringen.

Pelle

Anonym sa...

Ni gillar inte Maud eller hur?

Anonym sa...

Maud Olofsson . Sveriges näringsminister som ej kan tala eller förstå engelska och har 2-årigt gymnasium som utbildning. Hon har varit "sosse-hatare" sedan ungdomen och ärvt sina 250 hektar skog. Centerpartisterna flyr nu partiet och Maud skyller på att hon blir kritiserad därför att hon är kvinna.

Anonym sa...

Dålig engelska är väl ganska vanligt bland våra politiker. Kommer väl från den gamla hederliga sossetraditioner med världens centrum satt till Rosenbad eller S partihögkvarteret.