måndag, december 28, 2009

Nej, de rör inte om i grytan

Kommer ihåg ett reportage från Malmö efter valet 2006. Man gick runt och frågade om hur det kunde komma sig att SD fick 7,47% av rösterna. Meningen som återkom genomgående hos de SD sympatisörer som man träffade var - De rör om i grytan!

Idag presenterar SvD en Sifo som säger att en av tio vill att en framtida regering samarbetar med SD om partiet blir vågmästare i riksdagen. 9% procent av kvinnorna tycker att SD att man skall bilda majoritetsregering med SD, andelen män är nästan dubbelt så stor, 17%. Att 10% av de tillfrågade tycker att SD skall finnas med i en majoritet i riksdagen tyder på att resonemanget - de rör om i grytan finns hos väljarkåren.

Detta trots att väljarkåren vill ha politisk stabilitet och inte uppleva farsen vi såg när Ny demokrati tog plats i riksdagen, och blev vågmästare. De etablerade partierna får ett tydligt stöd för linjen att inte ge SD något inflytande och jag hoppas att stödet för SD sjunker ju närmare vi kommer valdagen. En röst på SD är en röst i sjön och SD är inte ett parti som rör om i grytan, de förstör hela middagen.  Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet 

Nymedia på detta:
Högberg ,  Sänd mina rötter regn , Rickard Wendel , Morian , Gulan Avci 


Krassman, In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Som jag skrev nån annanstans - folk är inte så dumma som man tror, dom är dummare.