söndag, december 13, 2009

Husmark Pehrsson var suverän

På Agenda så möttes idag Mona Sahlin (S) och Cristina Husmark Pehrsson (M) i debatt kring den borgerliga sjukförsäkringen. Inte helt oväntat så tycker jag att Husmark Pehrsson var helt suverän, detta eftersom hon bara pratade om hur det var förr och hur bra nu det borgerliga systemet är. Hennes försvarslinje var att tala om den förra regeringens misslyckande, vilket Sahlin även bekräftade självkritiskt. Men det försvarade dock  inte de besluten som den sittande regeringen tagit, kontrade Sahlin med. - Reglerna är verkligen genomtänkta, det är tillämpningen som det var fel på. Därför har ett förtydligandet skett i lagen, sade Husmark Pehrsson. 

Lagstiftning är ett hafsverk och nu skall kompletteras med nya regler, och nästa vecka med en schablonersättning för de 17 000 som nu utförsäkras. Mona Sahlin talade mer om helheten och våra trygghetssystem och det angrepp som nu görs på vår välfärd av den borgerliga regeringen. Oavsett vem av dessa två som var bäst på att tala om rehabiliterings behovet så har Mona Sahlin trumfkortet. Systemet är kraftigt ifrågasatt och tilltron som människor har till systemet är allvarligt skadat, och detta är bara början. Nu slussas människor under märkliga former till en redan överbelastad A-kassa, trots remissinstansernas och oppositionens protester. Jag tror inte vi kommer behöva vänta länge på resultaten från detta, med än nu fler svarta rubriker i media.

Gammelmedia på detta:
SvD , DN , Aftonbladet , Xpressen , Aftonbladet2 , XpressenNymedia på detta:
Westerholm , No:1 , No:2 igen , Röda Malmö , Natti , Högberg , Alliansfritt , Westerholm2


Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Kejsar Fredriks nya kläder
Skrivet: 14 december kl. 09:10
Med 11% leder oppositionen över alliansen, hur kan det komma sig? Kan det ha något att göra med att fler och fler insett att kejsar Fredrik är naken?

Med bedårande vackra tal, hästsvans och ringar i öronen förfördes svenska folket. Likt alla amerikaner förleddes alla att tro att just JAG skulle bli vinnaren. Att det var min lön som skulle höjas, mina skatter som skulle sänkas, jag som skulle tjäna på att förmögenhetsskatten, fastighetsskatten togs bort. Att just JAG skulle vara vinnaren.


De flesta märkte väl efter hand att den stora vinsten lät vänta på sig. Vissa svaga grupper morrade: pensionärerna undrade varför de skulle betala högre skatter än andra, arbetslösa fick vänta länge på sina bantade ersättningar, de unga muttrade över att de inga jobb fick.


MEN alliansens budskap om att ”en bra karl reder sig själv” dämpade viljan att höja rösten eftersom själva iden är att det är ditt eget fel om du är arbetslös, fattig, sjuk, olycklig – och vem vill känna sig som en förlorare? Nej bit ihop, låna pengar av föräldrarna och ställ hoppet till alliansen.Så en dag gick botten ur tunnan. Det finns en gräns för vad folk tål ändå. Det hände då det stod klart för svenska folket att alliansens politik fick den absurda konsekvensen att de långtidssjuka, individer med långt framskridna svåra sjukdomar också skulle infinna sig på arbetsförmedlingen för att: ”Visst har de någon funktion kvar som kan komma till nytta på en arbetsplats, kan man röra på ett finger så kan man trycka på en knapp”.Så de tiotusentals människor som befinner sig i den kanske svåraste situationen som finns, med allvarlig sjukdom, en begränsad tid kvar att leva, ska infinna sig på arbetsförmedlingen för en arbetsprövning.Alla känner vi någon av dem, ja vet till och med om de röstade på alliansen i valet. Vet hur deras vardag ser ut med oro, osäkerhet och ovisshet. Försämrad ekonomi, dålig prognos till trots visar de en okuvlig vilja att ta vara på de sista dagarna.Då dyker cynismens iskalla ansikte upp: DU ska arbetspröva, utredas och bedömas, tag med dig rullatorn, rullstolen och droppställningen och kom till oss så ska vi se om vi inte kan krama lite blod ur dig, de sista dropparna. Och det som blir kvar kan vi väl elda upp som ett tillskott till fjärrvärmen?Å vilken syn! Där står alliansens toppfigurer nakna och slingrar sig som ormar, skyller på varandra. De 11% som oppositionen nu leder med kommer att öka till 15% - för domen har redan fallit. Svenska folket har skådat det iskalla blå ljuset.